Turkcell Superonline’dan Antalya’ya 102 Milyon TL Yatırım

fiber superonline

Turkcell Superonline, Antalya’da 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırımlarla 1000 Mbps hızında internet hizmetini 130 bini aşkın ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdı.

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, toplantıda yaptığı konuşmada, 2008 yılında Türkiye’yi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirterek, kısa süre önce açıkladıkları 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere müşteri sayılarının 1.1 milyona ulaştığını, ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini aktardı.

Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata

“Antalya, fiber farkıyla rakiplerinden bir adım önde”

Bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar TL’lik, yalnızca Antalya’da ise 102 milyon TL’lik yatırıma imza attıklarını ifade eden Özata, “Türkiye’nin dünyaya açılan yüzlerinden olan Antalya’da dünya ile aynı dönemde fiber yatırımlarına başlayarak, ülkemizin teknolojik itibarına önemli bir katkıda bulunduk. Şehrin en önemli geçim kaynakları arasında turizm ve hizmet sektörü yer alıyor. Bu sektörlerde teknolojinin doğru ve etkin kullanımı ile müşteri memnuniyetinde fark yaratmak mümkün. Antalya, fiberin sunduğu hızlı ve kaliteli internet altyapısı ile bu konuda dünyadaki rakiplerine göre bir adım önde” diye konuştu.

Antalya’da şimdiye kadar kurdukları 926 kilometrelik fiber ağ ile 130 bini aşkın ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdüklerini de belirten Özata, 41 bin fiber internet müşterisine ulaştıkları şehirdeki fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin 55 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu anlattı.

Evlerin iletişim ve eğlence platformu

Özata, fiber altyapının yarattığı farkla en yüksek teknolojiye sahip ürün ve hizmetleri tüm Türkiye’deki müşterilerinin ayağına götürmek için çalıştıklarını belirterek; fiber internet, ses, kamera, internet güvenliği, eğitim, oyun ve yeni Turkcell TV Plus ürünü ile evlerde iletişim ve eğlence platformu olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Yeni James Bond Filminin Adı Belli Oldu