Küresel çip krizine karşı yeni bir ortaklık kararı alındı. Özellikle son dönemlerde bu krizin giderek daha fazla derinleştiği biliniyordu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.
Sony ve TSMC görebileceğiniz en iyi üreticiler arasında yer alıyor ve küresel çip krizine karşı koyabilecek güce sahip. Bu markaların elektronik ve otomotiv sektöründe tedarik sorununa cevap verebilecek bir çözümü var. Birçok sektör de krizler nedeniyle üretim yapamaz duruma gelmişti. Mesela otomotiv şirketleri bu konuda son derece net bir örnek oldu.
Geçtiğimiz günlerde birçok otomotiv şirketi üretim yapamayacak durumda olduklarını söyledi. Hepsinin ortak bahanesi ise çip krizi. Bu kriz nedeniyle otomobil üretimleri sekteye uğrarken aynı zamanda akıllı telefon üretimlerinde de düşüş yaşanıyor. Sony ve TSMC buna çözüm bulmak için kolları sıvadı.
Küresel çip krizine yeni çözümler
Gelen son detaylara göre Japonya’da ortak bir yarı iletken fabrikası kurulacak. Her iki şirket bu ortaklıkta eşit paya sahip olacak. Kurulacak olan tesis Sony fabrikası olacak. Ancak çipleri üreten TSMC olacak gibi görünüyor. Böylece ikili güçlerini birleştirmiş olacak. Sony ise donanım desteği verecek. Japon hükümeti bu yatırımın yarısını karşılama kararı aldı.
Böylesine devasa bir yatırım dünyanın sorununu önemli ölçüde çözebilir. Yaklaşık olarak 7 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediliyor. Tesis içerisinde kamera ve araba başta olmak üzere birçok sektör için çip üretileceği söyleniyor. Böylece büyük çapta çip krizine karşı önlem alınmak isteniyor. Küresel çip krizine iki firma güçlü bir cevap verdi.
Opel çip krizi nedeniyle üretimi durduruyor: Kötü haberler geliyor
Bu fabrikanın 2024 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Analistler o tarihe kadar bu tür çiplere büyük ihtiyaç olacağını söylüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?