Kuantum bilgisayar teknolojisi yakında değişecek

Kuantum bilgisayar teknolojisi1

Uzun bir süredir birçok kişinin tartıştığı kuantum bilgisayar teknolojisi ile ilgili bazı yeni özellikler geliyor.

Avustralya’da bulunan bilim insanları tek bir atomun çekirdeğini elektrik alanlar kullanarak kontrol ettiler ve bu kuantum bilgisayar teknolojisi için son derece önemliydi. Bu buluş sayesinde kuantum bilgisayarların kullanımı çok daha kolay hale gelecekti. Herhangi bir salınım manyetik alana ihtiyaç duymadan bir atomun spinlerinin kullanılması bu teknolojiyi çok daha kullanışlı hale getirecek.

Kuantum bilgisayarlar yenileniyor

UNSW’de profesör olan görev yapan Andrea Morello; keşiflerinin tıp, kimya ve madencilik gibi farklı alanlarda yaygın olarak kullanılan nükleer manyetik rezonansın yerine kullanılabileceğini ifade ediyor.

Kuantum bilgisayar teknolojisi yeni1

Morello, “Manyetik rezonans yapmak, tüm masayı kaldırıp, sallayarak bilardo masasında bulunan bir topu hareket ettirmeye çalışmak gibidir. Topu hareket ettirmeyi amaçlıyoruz. Ama diğer her şeyi topla beraber hareket ettiriyoruz. Elektrik rezonans atılımında ise istediğimiz topa vurmak için bilardo sopasını hareket ettireceğiz” ifadelerine yer verdi. Böylece kuantum teknoloji ile ilgili bazı soru işaretleri giderilmiş oldu.

Günümüz teknolojisi ne yazık ki kuantum materyaller için pek uygun değil. Bu nedenle bilim insanları sürekli olarak yeni özellikler yakalamaya çalışıyor ve gerçekten de başarılı işler ortaya koyuyor. Bu yeni çekirdek dönüştürücü işlemler ise büyük bir ufuk açacak. Sizce Dünya teknolojisi kuantum bilgisayara hazır mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.