Kripto paralarla ödeme yasağı bütün dünyada yankılandı: İşte basına yansıyanlar

Bu 3 altcoin kripto

Kripto paralarla ödeme yasağı bütün dünyada tepkiyle karşılandı. Hem ekonomistler hem de büyük borsalar konu ile ilgili değerlendirme yaptı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Merkez Bankası tarafından açıklanan kripto paralarla ödeme yasağı gündeme bomba gibi düştü. Resmi gazetede yayınlanan bu yasak ne yazık ki kripto para yatırımcılarını fazlasıyla üzdü. Fakat bu işten en fazla zarar gören hiç şüphesiz bu alanda çalışan start up projeleri oldu. Bazı yeni girişimler kripto paralarla ödeme sağlamak için çalışıyordu.

Türkiye’de devlet yetkilileri kripto paralar konusunda pek olumlu düşünmüyordu. Bunun en önemli nedeni ise hiç şüphesiz vergiler ile alakalıydı. Normal şartlarda herhangi bir borsada hisse alırsanız devlete vergi ödemeniz gerekir. Fakat kripto paralar yapısı itibarıyla buna uygun değil. Yani onlar üzerinden vergi alamıyorsunuz.

Büyük haber kuruluşları Türkiye’deki yasağı nasıl manşete taşıdı?

Büyük platformlardan bir tanesi olan MarketWatch Türkiye’de alınan kararın Bitcoin fiyatını düşürdüğünü söyledi. Bunu manşetine taşıyarak Hindistan ile Türkiye’yi kıyasladı. Reuters ise kripto para ödemelerinin bazı riskler taşıması nedeniyle yasaklandığını söyledi. Onların vurguladığı daha çok riski taşıması ile ilgiliydi.

Kripto paralarla ödeme

CoinDesk ise yaptığı haber paylaşımında kripto paraları kısıtlama adımı şeklinde bir ifade kullandı. Yatırımcıların önemli bir bölümü Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle kripto para yatırım yapıyordu. Bir diğer önemli platform olan The Wall Street Journal Türk lirasına güven azaldıktan sonra Bitcoin alındığını ifade etti. Şimdi ise yasaklanmasına vurgu yaptı.

Kripto paralar sert bir düzeltmeye girebilir!

Görünüşe göre dünya basınında Türkiye’nin kripto para yasağı pek olumlu karşılanmadı. Özellikle Hindistan ile kıyaslamak kötü bir imaj yarattı. Peki sizce kripto paralar yardımıyla ödeme yapılmasının yasaklanması doğru mu?


Yorumlar kapatıldı.