Kredi kartlarında bir devrin sonuna geliyoruz!

455 bin kredi kartı

Özellikle e-ticaretin had safhalara ulaştığı şu günlerde, kredi kartlarını kullanmayanımız herhalde yok gibi bir şeydir. İşte hayatımızın bu kadar içerisinde olan kredi kartlarında yaşanacak radikal değişiklik!

Kredi kartlarında bir devrin sonuna geliyoruz! Kredi kartları hem kolaylığın hem de dikkat edilmezse savurganlığın simgesi olarak kabul ediliyor. Belli bir aşamaya kadar hayatımızı kolaylaştırdığı, para taşıma, nakitsiz kalma ve hatta ufak tutarlar için borç isteme gibi sıkıntılara çare olan kredi kartı, bir başka taraftan ise kontrolünün kaybedilmesi halinde büyük bir borç yükü olarak da karşımıza çıkabiliyor.

Kredi kartları tüm bunların ötesinde aynı zamanda bir güvenlik riski de içeriyor. Bunu biz değil, Mastercard söylüyor. Dünyanın en büyük kredi kartı firmalarından biri olan Mastercard, manyetik şeritli kredi kartlarının artık güvenlik tedbirinden ziyade, güvenlik riski oluşturduğunu ve 2024 yılından itibaren kartlardan bu bölümün kaldırılacağını, yerine sadece çipli veya biyometrik kartların kullanılacağını duyurdu.

Kredi kartlarında bir devrin sonuna geliyoruz!

Pilot bölge olarak Avrupa’yı seçen şirket, 2033 yılına kadar bütün kartları çipli veya biyometrik kartlarla değiştirmeyi düşünüyor. Biyometrik karttan kasıt ise, parmak izi okuyuculu ve güvenlik seviyesini üst noktaya taşıyan kartlar olacak.

Bilindiği üzere manyetik şeritli kredi kartları dünyada ilk defa IBM tarafından CIA için geliştirildi. Bu teknolojinin 1960’lı yıllara ait olduğu düşüldüğünde, 60 yılı aşan bir süre insanların güvenliklerinden sorumlu olması, gerçekten ne kadar önemli bir devrim olduğunun da bir göstergesi olsa gerek.

Xiaomi, Samsung E5 LTPO Süper AMOLED ekranını test ediyor