Koronavirüs risk haritası kırmızıya boyandı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Geçtiğimiz gün açıklanan yeni koronavirüs risk haritası verilerine göre mavi renkte sadece 1 tane il kaldı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

1 Mart itibariyle kademeli normalleşme süreci başlamıştı. Bu süreç dahilinde bazı tedbirler esnetilirken, iller vaka durumuna göre sınıflandırılmış ve 4 farklı gruba ayrılmıştı.

Bu risk haritasında mavi renk, vaka sayısının az olduğu ve salgın riskinin yok denecek kadar az seviyelerde bulunduğu illeri temsil ediyordu. Harita ilk açıklandığında Güneydoğu Anadolu bölgesinin büyük bir bölümü ile Uşak mavi renk ile sınıflandırılmıştı.

Fakat aradan geçen 3 hafta sonunda mavi renkle gösterilen il sayısı 1’e düştü. Bu risk haritasında amaç tüm illerin maviye dönmesini sağlamaktı. Fakat işler pek de bu şekilde yürümedi.

Koronavirüs risk haritası üzerinde sadece 1 mavi il kaldı!

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında risk haritasında bir güncelleme yapılmamış ve ilk açıklanan tedbirlerle yola devam kararı alınmıştı. Fakat önümüzdeki Pazartesi gerçekleşecek olan toplantı sonrasında risk haritasındaki renklerin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Mevcut şartlara göre güncelleme sonrasında mavi olarak kalan tek il Şırnak olacak. Daha önce turuncu olan İstanbul ise kırmızıya dönüşecek.

Bu da İstanbul’da tekrardan tedbirlerin sıkılaşacağı ve restoranla kafelerin yine kapanacağı anlamını taşıyor. Restoran ve kafeler haricinde okullarda da kapanma kararı çıkabilir. Bunu bekleyip göreceğiz. Şimdilik kesin bir durumun olmadığını söyleyebiliriz.

22 Mart vaka sayısı açıklandı! İşte rakamlar