Macaristan’da İnternet Trafiği İçin Vergi Verilmeye Başlanacak

macaristan

Macaristan’ın Google’ın Street View olarak görüntülerinin olması muhtemelen iyi bir şey. Çünkü ülkede internet trafiğini ülkede daha pahalı hale getirecek yeni bir vergi türü teklif edildi.

Meclise gönderilen bir vergi faturası taslağında, kullanıcılara her gigabayt transfer başına 150 Macaristan Forinti (yaklaşık olarak $ 0.62) vergi ücreti ödettirilecek. Bu hareketi savunan Macar politikacılar günümüzde telekomünikasyonun değişmiş olduğunu söyleyerek bunu nasıl vergilendirebileceklerini belirttiler.

Internet

Önerilen gelir tahminleri ise, mahallenin birinde 20 milyar Macaristan Forinti olacağı yönünde. Bu da yılda 82 milyon dolar üzerinden 2013 yılından bu yana 164 milyar Forint yani 675 milyon dolar toplanacağı anlamına geliyor. The Verge’e göre bu vergilendirmenin borçlu olan bir ülkenin kendini bundan kurtarma olasılığının bir yolu olacağına işaret ediyor. Şu anda kullanıcılar için uygun görülen aylık vergi maksimum 700 Forint yani yalaşık olarak 2.88 dolar. Şirketler için uygun görülen maksimum vergi  aylık olarak 5000 Forint yani yaklaşık olarak 20.59 dolar. Macarlar şu anda bu konu hakkında mutlu değil ve binlerce kişi bu konuyla ilgili bu Pazar günü Ekonomi Bakanlığı‘nın önünde toplanmaya karar verdi.