Konserlerinde telefon ve kamera kullanımını yasakladı!

po21

Şunu kabul edelim ki akıllı telefonlarda en çok kullandığımız özelliklerin başında “kamera” geliyor. Hele bir de konser izlemeye gitmişsek bazen kendimizi kaybedebiliyoruz.

Son yıllarda konserlerde akıllı telefon kullanımı ciddi derecede arttı. “Anı yaşamak” unsurunu pek tercih etmeyen müzik severler, bunun yerine “Anı paylaşmak” unsurunu tercih ediyor. Instagram, SnapChat ve Facebook başta olmak üzere birçok platformda canlı yayınlar gerçekleştiriliyor, video ve fotoğraf paylaşımları yapılıyor. Hal böyle olunca aslında “farkında olmadan” konser zevki de baltalanmış oluyor. İşte bu duruma karşı çıkan birçok müzisyen var. Bunlardan bir tanesi de eski White Stripes frontman’i Jack White.

Geçtiğimiz mart ayında yeni albümü “Boarding House Reach”i yayınlayan ve 4 yılın ardından ilk kez Birleşik Krallık’ta turne yapan White, bir basın duyurusu paylaştı ve konserlerinde telefon kullanımının tamamen yasak olduğunu bildirdi.

Konserlerinde telefon ve kamera kullanımını yasakladı!

White, konserden tam zevk alınabilmesi ve konserdeki insanların birbirleriyle güzel anlar paylaşabilmesi için bunun gerekli olduğunu düşünüyor. Çünkü öteki türlü, bir elde telefon, diğer elde de içecek ile vakit geçirildiğinde “bunun boşa vakit geçirmek” olduğunu düşünüyor ve bu durumdan hiç hoşnut değil.

Konser öncesinde tüm katılımcıların telefonları ve kameraları alınarak “Yondr” kılıflarının içine koyulacak ve böylece konser boyunca bu cihazlar kullanılamayacak.

“Peki ben gittiğim konserin fotoğraf ve videolarına nasıl ulaşırım?” diye sorulacak olursa, buna da bir cevap var. White, resmi bir fotoğrafçıya sahip olduklarını, dolayısıyla her konser sonrasında ilgili video ve fotoğrafların resmi sosyal medya hesaplarında bulunacağını belirtiyor.

1987’de gösterime giren orijinal RoboCop’un devam filmi geliyor