PES 2018, PC odaklı bir oyun olacak

pes 2018 1

Konami’nin 14 Eylül’de multiplatform olarak satışa sunacağı PES 2018 hakkında bazı yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Konami, şu aralar önümüzdeki dönemde satışa sunacağı oyunları üzerine odaklanmış durumda. Bu oyunlar içerisinde en çok bekleneni ise hiç şüphesiz PES 2018 diyebiliriz. Satış rakamlarını baz aldığımızda, EA Sports’un FIFA’sının, Konami’nin PES’ine oranla çok daha fazla sattığı inkar edilemez bir gerçek.

Hatta futbol oyunları alanında rekabet olduğunu söylemek bile yanlış olabilir. Zira iki seri arasında satış rakamları bazında kıyaslanamayacak bir uçurum mevcut. Fakat yine de PES serisinin kendine has bir hayran kitlesi mevcut. Özellikle bazı ülkelerde, PES serisinin FIFA’dan daha fazla sevildiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkemizde de PES serisinin önemli bir fan kitlesi olduğunu iddia etsek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Özellikle PES 2013’te seri zirveyi yakalamış fakat sonrasında gelen FIFA vari oyun tarzı ile sevenlerini üzmüştü.

Peki PES 2018 nasıl bir dinamizme sahip olacak. Açıkçası son yıllardaki simülasyon tarzı oynanışın devam ettiğini söylemek mümkün. Bunun için IGN tarafından yayınlanan 16 dakikalık oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

PES 2018, 14 Eylül’de multiplatform olarak satışa sunulacak. Konami’nin önemli isimleri tarafından yapılan bazı açıklamalarda, PES 2018’i oynamak için en doğru adresin PC olacağı yönünde söylentiler mevcut.

Zira Konami’ye göre, PES 2018’in gücünü tam anlamıyla gösterebileceği tek platform PC. Aslında PS4 Pro ve Xbox X’te de böyle bir durum söz konusu olabilirdi. Fakat Konami, bu konsollar için oyun üzerinde ek iyileştirme yapmaya gerek duymadığını açıklamıştı.