Konami konsolu bırakıyor mu?

Konami konsolu birakiyor mu

Dünyanın en popüler futbol serisinin sahibi olan Konami, konsol oyunlarından çekiliyor mu?

Daha önce ortaya atılmış ve şirket tarafından yalanlanan bu dedikodu kazanı tekrar kaynamaya başladı.

Konami konsolu birakiyor mu

Artık sadece mobil bir geleceğe yöneleceği belirtilen Konami’nin başkanı Hideki Hayakawa, Mayıs ayında şirketin sadece mobile yönelmeyeceğini ve konsol da dahil olmak üzere çeşitli mecralarda önemli markalar geliştirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

Ancak tekrar kaynamaya başlayan dedikodu kazanı, bu haberlerin tam tersini gösteriyor. Fox Engine direktörü Julien Merceron’un şirketten ayrıldığı haberleri üzerine artık AAA oyunlara yatırımı kestiği söyleniyor. Merceron’un şirketten ayrılma sebebi olarak gösterilen bu durum gerçekse, Metal Gear Solid ve Silent Hill serilerinin marka hakları el değiştirene kadar devam etmeyecek. Bu karardaki tek istisnanın Pro Evolution Soccer olduğu söyleniyor. PES serisi hayatına devam edecek.

Bu iddialar doğru mudur yanlış mıdır bilemeyiz ancak Kojima ile yaşananlardan sonra insanların Kojima’sız bir Metal Gear Solid oyununa nasıl tepkiler vereceğini kestirmek güç. Oyuncuların gözündeki yeri açısından ciddi anlamda kan kaybeden Konami, belki de bu riski almak istemiyor.

Silent Hill’in eski oyunlarıyla Kojima’nın alakası olmasa da dünyaca ünlü bir sinema yönetmeniyle ortaklaşa geliştirdiği efsane Silent Hills demosunun ardından onun da iptal olması, yeni bir Silent Hill oyununda da olumsuz tepki ihtimallerini doğuruyor. Henüz şirketten konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Konami’nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Whatsapp’tan sahte mesaja tepki!