Kodak Akıllı Telefon Pazarına Giriyor

kodak akıllı telefon

İflasın eşiğinden dönmesinin ardından teknoloji dünyasındaki çalışmalarına hız veren Kodak’ın ilk akıllı telefonunu CES 2015 kapsamında tanıtması bekleniyor.

Fotoğraf teknolojileri alanının önde gelen firmaları arasında yer alan Eastman Kodak Company ya da daha sık bilinen adıyla Kodak, birkaç yıl önce iflasın eşiğine gelmiş olsa da verdiği sıkı mücadeleyle bu zorlu dönemi geride bırakmayı başarmıştı. Son dönemde yeninden ayağa kalkmak için çabalayan firma, bu amacına ulaşmak için çareyi akıllı telefon pazarında arayacak gibi görünüyor.

kodak_akıllı_telefon_DG

Akıllı telefon pazarına yönelmeyi amaçladığı bir süredir konuşulan Kodak’ın ilk akıllı telefonu üzerinde çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Akıllı telefon alanındaki ilk cihazını kendisi üretmeyecek olan firma, ilk telefonunun üretimi için İngiliz teknoloji firması Bullitt’i görevlendirdi. Kodak akıllı telefon hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olsa da, telefonun fotoğraf çekme konusunda oldukça üst düzey özelliklere sahip olması bekleniyor.

Önümüzdeki ay Las Vegas’ta düzenlenecek olan Consumer Electronics Show 2015 kapsamında tanıtılması beklenen Kodek akıllı telefonun önümüzdeki yıl içerisinde kullanıcılarla buluşacağı tahmin ediliyor.

T-Mobile Yılın Teknoloji Firması Seçildi