Kendi kendisini optimize eden Wi-Fi 6 cihazı duyuruldu: İşte detaylar!

Kendi kendisini optimize eden Wi-Fi 6

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Nokia, kendi kendisini optimize eden Wi-Fi 6 cihazını gururla duyurdu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Kendi kendisini optimize eden Wi-Fi 6; Wi-Fi İşaretçileri, fiber ağ geçitleri ve 5G FWA ağ geçitleri gibi birçok cihaz, bu hizmeti sunabiliyor. Tüm bunlara ek olarak yapay zeka ile bulut tabanlı uçtan uca Wi-Fi optimizasyonu da sağlanıyor. Kablosuz ağ bağlantılarının yer aldığı noktalarda en iyi performans imkanı bile almak mümkün.

Nokia Wi-Fi 6 cihazları sorunu kendisi tespit edebiliyor

Nokia tarafından geliştirilen EasyMesh sertifikalı Wi-Fi 6 cihazları, kablosuz ağ bağlantısı olan her yerden üstün hizmet sunabiliyor. Bu cihazların en büyük özelliği ise problemi kendisi görebilmesi. Yani dışardan hiçbir müdahaleye gerek yok.

Kendi kendisini optimize eden Wi-Fi 6

Bu tür cihazlar için genel olarak yoğun bir arama tarama yapılması gerekebiliyor. Böyle bir durumda hem zaman kaybı yaşanıyor hem de süreç bazen istenmeyen bir şekilde uzayabiliyor. Nokia tarafından geliştirilen yeni Wi-Fi 6 cihazları ise bunların hiçbirisine gerek kalmadan değişim sağlayabiliyor. Böylece hem zamandan hem de teknik detaylardan tasarruf sağlanıyor.

Türkiye’de de birçok şirket bu tür çözümleri sunmaya çalışıyor. Mesela geçtiğimiz günlerde Turkcell şirketi buna benzer bazı atılımlar yapmıştı. Nokia tarafından geliştirilen bu tür hizmetler, küresel şirketlerin de yakın takibinde. Microsoft sırf bu yüzden Nokia’yı satın almak istemişti. Sizce Nokia tarafından geliştirilen bu tür Wi-Fi çözümleri, büyük katkı sunabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.