Kasım Ayında 1.2 Milyon Xbox One Satıldı

xbox one1

Microsoft’un yürüttüğü etkili pazarlama stratejileri sayesinde yükselişe geçen Xbox One’ın Kasım ayında 1.2 milyondan fazla satmayı başardığı açıklandı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil konsolu Xbox One satışa sunulduğu ilk dönemde beklenen ilgiyi görmeyip aynı dönemde piyasaya sürülen rakibi PlayStation 4’ün açık ara gerisinde kalmış olsa da, Microsoft’un konsolu kullanıcılar için daha cazip hale getirmek için yürüttüğü sıkı çalışma sonuç verdi ve Xbox One satışları son dönedme kayda değer bir yükseliş gösterdi.

Xbox_One (2)

Öyle ki geçtiğimiz günlerde Microsoft ve pazar araştırma şirketi NPD Group tarafından yayınlanan verilere göre Xbox One, satışa sunuldukları günden beri ilk kez PlayStation 4‘ü geride bırakmayı başardı. NPD Group tarafından yayınlanan bu istatistiklerde Kasım ayında tam olarak kaç adet Xbox One satıldığı belirtilmemiş olsa da, Microsoft yöneticisi Mike Nichols tarafından bugün yapılan açıklamayla Kasım ayında 1.2 milyondan fazla Xbox One satıldığı duyuruldu.

Microsoft’un yeni nesil konsolunun yakaladığı bu müthiş başarıda firmanın son dönemde yürüttüğü pazarlama stratejileri etkili olmuş olsa da, 1.2 milyona ulaşılmasında alış veriş çılgınlığının tavan yaptığı Black Friday’in de oldukça etkili olduğu tahmin ediliyor.

MacBook Sorunları Apple’ın Başını Ağrıtacak