Karşınızda çentik tasarımı ile iPhone SE 2!

iPhone SE 2

Apple’ın merakla beklenen uygun fiyatlı iPhone SE 2 modeli nihayet en net hali ile karşımıza çıktı. Bakalım çentik tasarım ile gelen iPhone SE 2 nasıl görünecek?

Apple, 2016 yılında o dönemlerde yeni girdiği Çin pazarını hedef almış ve iPhone SE modeli ile karşımıza çıkmıştı. 4 inç boyutundaki iPhone SE, özellikle Çinli kullanıcıların büyük ilgisini çekmişti. Uygun fiyatından dolayı ülkemizde de büyük ilgi gören iPhone SE serisinden, maalesef iki yıldır ses seda çıkmamıştı.

Apple’ın bu sessizliği bu yıl bozup karşımıza iPhone SE 2 modeli ile çıkması bekleniyordu. Ancak Mart ayı etkinliğinde tanıtılmayan bu model için beklentiler Haziran’daki WWDC 18 etkinliğine sarkmıştı. Bu süreçte şimdi de ünlü aksesuar üreticisi Olixar, iPhone SE 2 ile uyumlu ekran koruyucu filmini tanıttı.

iPhone SE 2 en net hali ile karşımızda

Olixar‘ın sergilediği bu ekran koruyucu filmi ile telefonun tüm tasarımı da sızmış oldu. Apple, iPhone X ile başlattığı çentik furyasını iPhone SE‘nin yeni modelinde de sürdürecek. Hatları bakımından ilk modeli andıran yeni model, iPhone 8’in özelliklerinin kırpılmış sürümü olacak.

iPhone SE 2

Apple A10 yonga seti ve 2 GB RAM’den gücünü alacak olan telefonda, True Tone ve 3D Touch gibi ekran teknolojilerinin yer almaması bekleniyor. Yaklaşık olarak 5 inç büyüklüğünde olması beklenen yeni modelde, yine iPhone X’da olduğu gibi ana ekran tuşu yer almayacak.

Ekran konusunda yaklaşık olarak 720P çözünürlüğünde Retina ekran ile gelmesi beklenen telefonda, OLED yerine LCD ekran kullanılacak. Bu sayede telefonun fiyatında ciddi bir iyileştirme yapılabilecek.

iPhone 11 işlemcisi Apple A12 sızdı

Türkiye pazarında 2.000 ile 2.500 TL arasında satılması beklenen yeni modelin, henüz ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Son olarak telefonun kablosuz şarj teknolojisini destekleyeceğini belirtelim.