Kaptan Amerika: Kahramanlar Savaşında Güç Dengesi

captain america civil war

Kaptan Amerika: Kahramanlar Savaşı (Captain America: Civil War) gün itibariyle gerek ülkemiz de, gerekse Kuzey Amerika da gösterime girdi. Peki, taraflar hangi kahramanlardan oluşuyor ve bu figürler ne kadar güçlü? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kaptan Amerika: Kahramanlar Savaşı (Aslına bakarsanız, Civil War’ın doğru tercümesinin ‘İç Savaş’ olduğunu düşünsek de; buna da şükür diyoruz, zira sinema müdavimleri birbirinden saçma tercümelere tanık oldu), gün itibariyle gösterime girdi.

Spider Man eyes Civil War suit

Bugün izlediğim filmle ilgili hafta sonu kapsamlı bir dosya konusu hazırlayacağım. Film, şimdiden 320 milyon dolar gişe hasılatı elde etti bile…. Eleştirmenlerin de yönlendirmesiyle; bu rakam milyar doları kolayca aşacaktır. Fikrimce, zaten ziyadesiyle başarılı bir yapım olmuş.

Bazı karakterler, çizgi romana göre, biraz fazla güçlü gösterilse de (Başta Kaptan Amerika), size orijinal çizgi romana göre, takımları ve figürlerin güçlerini tanıtacağız.

Iron Man Tarafı

Iron Man (Tony Stark)

Güçler ve yetenekler: IQ testlerinde ölçülemeyen düzeyde üstün zeka, kostüm ile süper insan gücü (sıradan bir zırhla bile 50 ton kaldırma gücü), süper insan dayanıklılığı, süper sonik hız (Mach 3), enerji iticileri, uçma, kurşun geçirmezlik

Black Widow

Güçler ve yetenekler: Olimpik düzeyde akrobasi ve çeviklik, taktik zeka, eldivenler aracılığıyla şok verici, bayıltıcı ve keskin nişancı cihazları

Spider-Man

Güçler ve yetenekler: Süper insan hızı, çevikliği, dayanıklılığı, gücü; dahi seviyesinde zeka, ağ fırlatıcılar aracılığıyla tonlarca ağırlığı sabit tutabilen ağlar, örümcek hissi (kendisine yönelen tehlikeleri saniyeler öncesinde fark edebilme)

The Vision

Güçler ve yetenekler: Süper insan hızı, dayanıklılığı ve gücü, katı maddelerin içinden geçebilme, uçma, zarar görmezlik (en azından kendisinden güçlü bir varlık ile karşılaşmadıkça)

Black Panther

Güçler ve yetenekler: Süper hızı, çevikliği, dayanıklılığı, hemen hemen her şeyi parçalayabilen vibranium pençeler, vibranium zırh sayesinde zarar görmezlik, deha seviyesinde zeka

War Machine (James Rhodes)

Güçler ve yetenekler: Iron Man zırhının yapabildiği her şeye vakıf olma, askeri eğitim sayesinde yakın dövüş uzmanlığı

Kaptan Amerika Tarafı

Kaptan Amerika

Güçler ve yetenekler: Tüm dallarda en üst düzey olimpik atletlere denk yetenekler (filmde bu, daha üst seviyeye taşınmış), üstün taktiksel beceri, bilinen her dövüş sporunda uzmanlık

Falcon (Sam Wilson)

Güçler yetenekler: Uçma, askeri eğitim sayesinde üst düzey yakın dövüş becerileri, Falcon zırhı ile kurşunları engelleme, uçan memelilere hükmetme (sadece çizgi romanda)

Scarlet Witch (Wanda Maximoff)

Güçler yetenekler: Telekinezi, hipnoz, gerçekliği değiştirebilme (sadece çizgi roman serilerinde)

Hawkeye (Clint Barton)

Güçler ve yetenekler: Olimpik üst düzey sınırında denge ve nişancılık, üstün yakın dövüş becerileri

Winter Soldier (Bucky Barnes)

Güçler ve yetenekler: Olimpik üst düzey sınırında çeviklik ve dayanıklılık, sibernetik kol ile süper insan gücü

Ant-Man (Scott Lang)

Güçler ve yetenekleri: Moleküler düzeyde büyüme ve küçülme