Kaç adet Nintendo Switch satıldı?

Kaç adet Nintendo Switch satıldı kapak

Nintendo’nun son prensi gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bakalım kaç adet Nintendo Switch satıldı?

Nintendo Switch, dünyanın çeşitli bölgelerinde 3 Mart itibari ile satışa sunuldu. Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi oyunlar ve diğer haberleriyle gündemi sarsan konsolun satış rakamları ile ilgili bilgiler gelmeye başladı.

Kaç adet Nintendo Switch satıldı

Gamesindustry.biz’in raporuna göre İngiltere’de çıkışından itibaren 80.000 Nintendo Switch satıldı. Cihazın firma içindeki başarısını görmeniz için bir önceki konsolu ile kıyas yapabiliriz. Wii U, 2013‘te çıkışının ilk haftasında 40.000 satışta kalmıştı. Basit bir anlatımla Switch, Wii U’yu ikiye katladı diyebiliriz. Ancak ses getiren bir başka konsolu 3DS’in ise gerisinde kaldı. 3DS aynı süreçte 113.000 satmıştı.

Satış rakamları zamanla artacak

Nintendo Switch’i pazarın büyük oyuncuları PS4 ve Xbox One ile kıyasladığımızda 250.000 ve 150.000 satış rakamlarına ulaşan konsollara göre oldukça geride kaldığını görüyoruz. Ancak PS4 ve Xbox One’ın, Switch’e göre çok daha geniş bir kesime hitap ettiğini de belirtelim. Ayrıca Switch’in satış rakamları ilk haftasını tamamlaması ve iddialı yapımların gelmesi ile daha da artacaktır. Cihazın resmi olarak henüz ülkemizde satılmadığını da belirtelim.

Air, 165 bin dolar fiyatı ile oldukça konuşulacak