Candy Crush, Muazzam Rakamlarla Angry Birds’e Meydan Okuyor!

unnamed1

Tetris benzeri yapısı, basit oynanışı ve renkliliğiyle kullanıcıların gönlünü fetheden Candy Crush’ın yapımcıları, yüz milyonlarca dolarla oynanıyor.

Facebook gibi sosyal ağlarda ve iOS, Android işletim sistemi gibi platformlarda fenomen yapımlar geliştiriliyor. Bunlar basit yapıları, görsellikleri ve bağımlılık yapıcı özellikleri ile dikkat çekiyor. Angry Birds serisi, Plants vs. Zombies serisi ve son olarak Candy Crush bu furyaya dahil oldu. Yapımcı Think Gaming, oyundan şu ana kadar elde edilen gelirin 180 milyon dolardan (360 milyon TL) fazla olduğunu açıkladı. Kısa süre önceki haberimizde de, oyunun günde en az 700 milyon kez oynandığını, sizlere duyurmuştuk.

images?q=tbn:ANd9GcQnWM5ekPu4nmVg9ZqYl8vRHBhb5qR hvcr0tTuzVjoKL0O3MJu

Karşımızda daha da etkileyici bir veri var: Önceki yazımızda da bildirdiğimiz gibi; Candy Crush, yayınlandığı 2012 yılından beri 500 milyondan fazla kez indirildi. Böylece, dünya çapında 2 milyardan fazla indirilen Angry Birds serisinin koltuğunu sarsmaya başladı. Ne de olsa, Candy Crush, Angry Birds’ten epey sonra piyasaya sürülmüş bir yapım.