Johnny Deep Son Kozlarını Oynuyor!

pirates of the Caribbean4

Üç Oscar adaylı ve dünyanın en çok kazanan oyuncusu konumunda bulunan Johnny Deep, son zamanlarda başarısızlık üstüne başarısızlık yaşıyor. Ünlü aktör, bir yıl içinde son iki kozunu da oynayacak.

Johnny Deep, şimdiki ününün ilk adımlarını, 1990 yapımı  Edward Scissorhands ile attı. Ünlü aktör, sonraları yönetmen Tim Burton ile yaptığı işbirliği ile zirveye doğru adım adım yaklaştı. 2003’de gösterime giren Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, yetenekli oyuncuyu, dünyanın gündemine taşıdı. Deep, o tarihten beri milyar dolar gişe hasılatlı, Alice in Wonderland, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Pirates of the Caribbean: At World’s End,Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides gibi yapımlarda baş rolü üstlendi.

Ne var ki, aktörün karnesi özellikle son üç yılda pekiyilerle dolu sayılmaz. Dark Shadows, Transcendence, The Lone Ranger, Mortdecai (aktör, bu filmde rol aldığı karakter ile sinema tarihinin en kötülerine verilen Golden Rasperry’e de aday gösterildi) gibi beyaz perde eserleri, gerek eleştirmenlerin gerekse sinema tutkunlarının, sanatçıyı yerden yere vurmasına vesile oldu. Zira saydığımız filmler, özellikle ticari açıdan faciaydı.

Johnny Deep şimdi son kozlarını oynuyor. Bu kozların ilki Alice In Wonderland serisinin devam yapımı Alice Through the Looking Glass… Yapım, yaz aylarında gösterime girecek. İlk film, Tim Burton yönetiminde bir milyar doları aşkın gişe hasılatı elde etmişti.

Sinema sanatçısının kolundaki diğer as ise 2017’de gösterime girecek Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales filmi… Serinin hiçbir filminin 700 milyon dolardan aşağı gişe hasılatı elde etmediği ve Orlando Bloom’un Will Turner rolüne geri dönüşü göz önüne alınırsa, Amerikalı sanatçı için “Gerçek Kurtuluş” vuku bulabilir.