Doom ve Quake’in Yaratıcılarından Yeni Oyun

Blackroom

FPS klasikleri Doom ve Quake’i geliştirerek oyun dünyasını değiştiren John Romero ve Adrian Carmack, 25 yıl sonra Blackroom’u geliştirmek için yeniden bir aradalar.

John Romero ve Adrian Carmack, 1991 yılında id Software stüdyosunu kurdular. 1993 yılına gelindiğinde bu oyun stüdyosu oyun dünyasını sonsuza dek değiştirmeyi başarmıştı. Çünkü o yıl şirket FPS türüne yeni bir soluk getiren Doom oyununu satışa çıkardı. Şirket, sadece üç yıl sonra oyun dünyasına bir FPS klasiği daha kazandırdı: Quake. FPS türünün gelişmesinde müthiş katkıları olan Romero ve Carmack, 25 yıl sonra yeni bir FPS oyunu geliştirmek için yeniden bir aradalar.

blackroom-1-930x491

Blackroom adını taşıyan bu oyun, FPS türünde bir bilim-kurgu oyunu. Gelecekte geçen oyun, holografik gerçekliğin oldukça yaygın olarak kullanıldığı bir dünyada geçiyor. Oyunun holografik dünyada geçmesi adeta çılgınca aksiyon sahnelerini de mümkün hale getiriyor. Bu dünyada bir rokete binip havalanmak ve sınırsız sayıda silah taşımak mümkün. PC ve Mac için hazırlanan oyunun 2018’in ilk çeyreğinde çıkacağı söyleniyor. Ancak oyunun tamamlanması için ilk önce, bugün başlatılan Kickstarter kampanyasında hedeflediği 700 bin doları toplaması gerekiyor.