Japonya, uzay araştırmaları için 15 metrelik robot kıyafetini tanıttı!

Japonya, uzay araştırmaları için 15 metrelik robot kıyafetini tanıttı!

Japonya yine yenilikçi bir hamle ile gündeme geldi. Uzay keşiflerinde kullanmaya özel kıyafet tanıtıldı. İşte tüm detaylar.

Japonya’daki mühendisler, oldukça popüler bir animasyon serisindeki bir karaktere benzeyen, uzay araştırmalarında ve acil durumlarda kullanmayı umdukları 3,5 tonluk bir robot kıyafeti yarattılar. Japonya Tokyo merkezli start-up Tsubame Industries, 1970’lerin aynı adlı Japon şovundaki “Mobile Suit Gundam”a benzeyen 4,5 metre yüksekliğinde (14,8 fit) dört tekerlekli Archax robotunu geliştirdi. Adını kuş dinozoru archaeopteryx’ten alan 3 milyon dolarlık (2,5 milyon £) robot, pilotun kolları ve elleri gövdesinin içinden joystick’lerle hareket ettirebilmesi için dışarıya bağlanan kameralardan görüntüler alan kokpit monitörlerine sahip.

Japonya, uzay araştırmaları için 15 metrelik robot kıyafetini tanıttı!

Bu ayın sonunda Japonya Mobilite Fuarı’nda tanıtılacak olan robotun iki modu var: dik “robot modu” ve saatte 10 km’ye (6 mil) kadar gidebildiği “araç modu”. Tsubame Industries’in 25 yaşındaki CEO’su Ryo Yoshida, “Japonya animasyon, oyun, robot ve otomobillerde çok iyi, bu yüzden tüm bu unsurları tek bir üründe toplayan bir ürün yaratmamın harika olacağını düşündüm” dedi. Ülkemi temsil edecek bir şey üretmek istedim” sözlerini ekledi.

Bay Yoshida, robot hayranları için beş makine üretip satmayı planlıyor, ancak robotun bir gün afet yardımı veya uzay endüstrisinde kullanılabileceğini umuyor. Bay Yoshida, küçük yaşta imalatla ilgilenmeye başladı, büyükbabasının demirhanesinde nasıl kaynak yapılacağını öğrendi ve ardından miyoelektrik protez eller üreten bir şirket kurdu. CEO, ülkesinin üretimdeki rekabet üstünlüğünü canlı tutmak istediğini söyledi.

Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser ile usta şeflere taş çıkarın