Japonya Transformer Robotu Yaptı

Transformercloseup3

Spor arabanızın bir robota dönüşme hayali artık gerçek olmak üzere.

Brave Robotics, Asratec Corp ve orijinal Transformer yaratıcısı işbirliği ile Autobot’un dörtte bir ölçeğinde, iki ayaklı ve yaklaşık olarak 1 metre uzunluğunda olup bir spor arabaya dönüşen bir insansı robot ürettiler. Yani şu anda arabayı sürmekten çok uzak bir boyutta.

Küçük olmasına rağmen robot, Transformer ailesinin bir parçası. Resmi adı J-deite olan insansı robot, yaklaşık 1.5 m  boyunda ve 35 kg ağırlığında. Dış panelleri mavi renkte ve yüzünde Optimus Prime’ın gaddar yüz ifadesi var.

J-deite bir oyuncak değil.  Üç santim yerden yüksekliği olan araba haliyle, 10 km kadar yol alabilir. İnsansı haliyle 10 km yürüyüp, kollarını, ellerini ve parmaklarını oynatabilir. Robot,  Wataru Yoshizaki’nin geliştirdiği V-Sido yazılımıyla, tek bir şarjla bir saat boyunca çalışabiliyor.

Brave Robotics geliştiricisi Kenji Ishida’nın planlarında 2020 yılına kadar tam boyut bir J-deite yapmak var. Projenin hedefi bir arabayla aynı boyutta, 5 m uzunluğunda  dönüşebilen, yürüyen ve koşan dev bir transformer robot yapabilmek.

Transformercloseup2

Bu yapılan aslında Ishida’nın ikinci robotu. İlk robot 2012 yılında masaüstü boyutlarında ve pek Transformer adına yakışmıyordu.

Robot teknolojisinde, dönüşüm yapabilen, kendi kendini yapılandıran robotlar yeni trend. Başka bir robot şirketi yakın zaman içinde daha az gösterişli ama daha kullanışlı olan mobilyaya dönüşebilen robotları tanıtmıştı.

Çok sayıda Transformers filminin yapımcılığını yapan ve bu robot konusunda sessizliğini koruyan Hasbro, Transformers’ın isim haklarına sahip.