Jaguar F-Pace yeni teknolojiler ile geliyor!

Jaguar F-Pace

Jaguar, SUV segmentindeki amiral gemisini güncelledi. Geçtiğimiz günlerde 2019 Jaguar F-Face için bazı ayrıntılar açıklandı!

Yeni F-Pace için tüm spesifikasyonlar tam olarak ortaya çıkmadı. Ancak 2019 için Jaguar Land Rover’ın 10 inçlik Touch Pro bilgi-eğlence ekranının standart özellikleri, direksiyon desteği, start-stop sistemi ve  gelişmiş adaptif cruise control sistemi gibi donanımlar ile geleceği biliniyor.

Ayrıca kabin içinde 14 farklı ayara sahip olan yeni spor koltuklar yer alacak. Diğer kabin yükseltmelerinden bazıları ise; süet tavan döşemeleri, premium paspaslar ve karbon-fiber kapı kaplamaları.

Jaguar F-Pace yeni teknolojiler ile geliyor

Yenilenen F-Pace, standart olarak Jaguar’ın “Driver Condition Monitor” özelliği kapsamında ön ve arka park sensörleri, arka görüş kamerası, otonom acil frenleme sistemi ve şerit takip sistemi ile donatılmış.

Bunun yanı sıra mevcut adaptif cruise control sistemi güncellendi ve  “Steering Assist” eklentisine kavuştu. Bu eklenti şerit ortalama işlevi ile 110 km/s hıza kadar sürücüyü destekliyor.

Ayrıca yenilenen F-Pace serisi üç yeni isteğe bağlı paket sunuyor:

– Park Paketi: 360 derece kamera sistemi ve arka trafik izleme sistemi içerir.

– Drive Paketi: Yeni Stop&Go özelliğini, kör nokta desteğini, yenilenen yüksek hızlı adaptif cruise control sistemi ve otonom acil frenleme sistemini içerir. Bu paket donanımları ile sistem, 0-180 km/s arasındaki hızlarda öndeki araç ile arasındaki mesafeyi korur. Olası bir çarpışmadan önce sürücüyü uyarır ve eğer gerekli tepki verilmezse otonom acil frenleme sağlar. (0-160 km arasında frenleme sağlanır)

-Sürücü yardım paketi: Yukarıda yer alan iki paketin birleşimidir. Aynı zamanda yarı otonom sürüş desteğini de içerir.

Son olarak yeni F-Pace serisindeki tüm benzinli ve dizel türevlerinde 63 litrelik yakıt tankı 82 litrelik daha büyük bir yakıt tankı ile değiştirildi. Yapılan tüm değişikler F-Pace’nin kardeşi olan Ranger Rover Velar’a gelen son güncellemeler ile büyük ölçüde tutarlı.

Jaguar F-Pace

2019 Jaguar F-Pace, 2018 Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başlarında showroomlarda yerini alacak.

Range Rover Velar yenilendi!