Jack, Titanic’in finalinde ölüyor, ama niye? İşte cevap

cak

Ünlü yönetmen James Cameron, Titanic’in üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala devam eden bir tartışmadan artık sıkılmış durumda.

1997 yapımı Titanic, gerek gişede gösterdiği başarı, gerekse de kazandığı 11 Oscar Ödülü ile tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Hatta 20. yılı sebebiyle filmin kısa süreliğine 3D olarak tekrar vizyona gireceğinden söz etmiştik.

Titanic denildiğinde genellikle akıllara gelen ilk sahnelerden bir tanesi, filmin finaline doğru Jack’in Rose’u suyun üzerindeki bir tahtaya çıkarması ve sonrasında soğuk suda donarak ölmesiydi.
İşte hayranlar, yaklaşık 20 yıldır bu konuyu tartışıyor. “Jack ölmek zorunda mıydı, niye öldü, Rose’un bulunduğu tahtada fazladan yer vardı ve Jack de oraya çıkıp hayatını kurtarabilirdi” gibi birçok soru var. Peki bu konuda James Cameron ne düşünüyor dersiniz? Aslına bakarsanız bu tartışmaların hala devam ediyor olmasından biraz sıkılmış.

Jack, Titanic'in finalinde ölüyor, ama niye? İşte cevap

NME’de yer alan bilgilere göre Cameron, işin sanatsal boyutunu ve insanların üzerinde yaratacağı etkiyi düşünerek Jack’in ölmesinin daha iyi bir seçim olacağını düşünmüş ve öyle yapmış. Zaten filmin ölüm ve ayrılık unsurları üzerine kurulu olduğu belirten yönetmen, 20 yıl sonrasında bile hala “Jack yaşar mıydı acaba?” diye konuşulmasının saçma olduğunu belirtiyor. Ayrıca Cameron’a göre eğer filmin sonunda Jack yaşasaydı, film şu an sahip olduğu kadar etkileyici bir profilde olmayacaktı.

Intel Notebook’lar için Core i9 Hazırlığında