İşte Xiaomi’nin Yeni Akıllı Televizyonu!

XMSTT4

Xiaomi’nin merakla beklenen akıllı televizyonu Mi LED Smart TV 4C tanıtımından birkaç gün önce Mi Store’da yayınlandı. İşte ilk bilgiler.

Xiaomi’den “Kardeş” Versiyon

Yakın geçmişte TV pazarına da giriş yapan Xiaomi, 7 Mart‘ta duyuracağı Mi Led Smart TV 4C’yi erkenden Mi.com online mağazası üzerinde görücüye çıkardı. Geçtiğimiz ay Hindistan’da tanıtılan Mi Led Smart TV 4’ün küçük kardeşi sayılan 4C modeli, abisinin 55 inçlik büyüklüğünün aksine 43 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Bunun yanında, büyük modelde 4K ve HDR desteğine yer verilirken; 4C’de 1080p çözünürlüğe HDR’sız şekilde yer verilmiş. Yapılan diğer bir düşürme ise akıllı televizyon fonksiyonları kısmında.

Elbette tüm bu eksiklerin parasal bir değeri de var. Mevcut büyük model 39,999 INR (yaklaşık 610 dolar) gibi bir fiyat etiketine sahipken, 4C 29,999 INR’den (yaklaşık 430 dolar) satışa sunulacak.

Çinli şirketin TV pazarında yaygın satış imkanı sunmaması ise eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Az önce bahsettiğimiz Smart TV 4 modeli Hindistan dışına çıkamadı. Şirketin diğer ürünleri de benzer kaderi paylaşıyor. Umuyoruz ki firma daha çok pazara girerek rekabete katkı sağlar.

Samsung’un yeni QLED TV ailesi bomba gibi geliyor