İşte internet bağlantısı olmayan akıllı telefon Samsung J2 Pro

Samsung J2 Pro

Evet yanlış duymadınız. Samsung J2 pro, internet bağlantısına sahip olmayan bir akıllı telefon.

Bu oldukça şaşırtıcı!  Ancak birçok temel uygulama telefonda mevcut. Sadece internet ile tarayıcı üzerinde bir işlem yapamıyor.  Bu yönüyle mobil dünyadaki “Pro” kelimesine sahip ekstra özellikleri bulunan telefonlardan ayrılmış oluyor.

Samsung J2 Pro, 5inch boyutlu 540×960 çözünürlüklü ekran, 1.4GHz işlemci hızı, 1.5Gb ram kapasitesi, 16 GB dahili hafıza ve 8MP, 5MP kamera ile oldukça iyi özelliklere sahip. Ayrıca 2600mAh batarya ve parmakizi okuyucusu sensörü bulunuyor.  İşletim sistemi olarak ise bilinmeyen bir Android sürümü önceden yüklenmiş durumda.

Peki, Samsung J2 Pro ile ne yapmak istiyor?

Samsung J2 Pro ile tarayıcı üzerinden internete bağlanıp herhangi bir işlem yapamazsınız ancak telefon araması yapabilir, mesaj atabilir,  not tutabilir, resim ve video çekebilir, ajandanızı kaydedebilirsiniz ve daha bir çok internet gerektirmeyen uygulamayı kullanabilirsiniz.

Samsung pazarda sayısı az da olsa çocuklarının sadece bu işlemleri yapmasını ve çok fazla zaman harcamamısını isteyen ebeveynlerin olduğunu ayrıca akıllı telefon kullanmasını bilmeyen bazı yaşlı insanlarında olduğunu tespit etti. Pazardaki bu hedef kitleyi tespit eden Samsung. Bu ihtiyaca yönelik bir ürün ortaya çıkardı.

İlginç bir durum şu ki şuan için sadece Kore’de satışı yapılıyor. Hedef kitlesi çok fazla olmamasından ötürü fazla satış yapacağı öngörülmüyor. Ancak, Amerika’da gerçekleşen bir kongrede Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e yöneltilen sorulara bakılacak olursa ilerleyen zamanlarda internet bağlantısı olmayan akıllı telefonlar alanında başka çalışmalarında yapılmasının gerekeceği düşünülüyor.

Samsung J2 Pro