İşte IKEA’nın ilk bluetooth hopörleri

Bluetooth

IKEA, teknoloji alanındaki çalışmalarını genişletiyor. Önce wireless şarj aleti, ardından akıllı ışık şimdi ise bluetooth hopörleri ile teknoloji alanında adını duyurdu. Ancak çokda başarılı üretimleri olduğunu söyleyebilmek için henüz çok erken.

İşte IKEA’nın bluetooth hopörlerine ait ilk izlenimler

IKEA Eneby 20 ve Eneby 30 isimli farklı boyutlara sahip ilk çift seçenekli bluetooth hopörlerini duyurdu. Tasarımıyla IKEA tarafından üretilen harici harddisklere benzettiğimiz hopörleri açıkçası yeni nesil hopörlerin tasarımlarıyla karşılaştırdığımızda çokta ev içi mobilya tasarımına uygunluk açısından dikkat çekici olmadığını ancak yinede sade tasarımıyla bulunduğu ortamda güzel bir görüntü oluşturabileceğini söyleyebiliriz.

Eneby 20-30 serisi hopörlerine bluetooth ile kolaylıkla akıllı cihazlardan bağlantı kurabilirsiniz. Ancak ses kalitesi bluetooth bağlantısı ile aktarıldığında bulanıklaşarak netliğini kaybediyor. Bu da sesin kötü bir şekilde çıkmasına sebep oluyor. Bu durum biraz kötü.

Eneby serisi hopörlerinde bulunan kulaklık jack girişi ve wireless modülü üzerinden eş zamanlı veri aktarımı yapılabiliyor. Yani kulaklık takılı iken wireless üzerinden Echo DOT gibi hopörler ile eş zamanlı bağlantı kurarak daha dengeli çıkan bir ses elde edebilirsiniz. Çünkü teknik olarak bu şekilde bağlantı ile hem kablolu sıkıştırılmış veri hemde kablosuz wireless verisi ile daha iyi bir ses kalitesi elde edebiliyor.

Evinizin tasarımına büyük/küçük boyutlarıyla uyum sağlayacaktır. Ancak taşınabilir olamaması yönünden mobilya gibi sabit bir konumda durarak değerli bir eşyanız olarak evinizde yerini alacaktır. Çünkü maalesef Eneby hopörler de harici batarya desteği bulunmuyor. Çalabilmesi için elektrik kablosu ile prize takılı olması gerekiyor.

Maliyet açısından $80 bütçe ayırdığınız bluetooth hoperlere ayrıyetten $20 daha bütçe ilave ederek elektrik kablosunuda almanız gerekiyor. Tüketici açısından bu durum biraz düşündürücü.

Açıkçası şunu söylemek gerekirse, IKEA’nın önümüzdeki yıl satışa sunacağı SONOS hopörlerinde ses, tasarım ve harici batarya eksikliklerine muhakkak göz atmalı. Çünkü Eneby serisi ayrılan bütçe ile beklenen kaliteden biraz düşük.

Bluetooth