İşte en güçlü otomobil! Bugatti Bolide

bolide

İşte en güçlü otomobil! Bugatti Bolide! Fransız otomobil devi Bugatti, Veyron ve Chrion modellerinden sonra çok daha güçlü bir model olan Bolide’ı tanıttı.

Yeni açıklanan Bolide, Chiron’dan çok daha vahşi bir araç olacak. Bu sebeple de aracın yollarda kullanılmasına izin verilmiyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında hakkında bazı bilgiler paylaşılan aracın tanıtımında 1850 bg güce sahip olacağı ve 500 km/sa maksimum hıza ulaşacağı belirtildi.

Etkileyici tasarımı ve göz alıcı teknik detaylarıyla yarış oyunlarından fırlamış gibi duran Bolide’nin kaputun altında dört turbolu W16 motor bulunuyor.

Bugatti Bolide, sıradan bir Chiron’a göre çok daha hafif bir araç. Chiron yaklaşık 2.000 kg ağırlığı bulunurken, Bolide 1450 kg ile Chrion’dan 550 kg daha hafif kalıyor.

İşte en güçlü otomobil! Bugatti Bolide

Bolide 1600 bg güce ve 1600 Nm torka sahip olacak. Chrion Super Sport ve Chrion Centodieci modelleri ile aynı güçte olan Bolide daha hafif olmasının verdiği avantaj sayesinde daha yüksek bir performansa sahip olacak.

Bugatti’den yapılan açıklamaya göre Bolide, 2024 yılından önce alıcılarına ulaşmayacak. Yalnızca 40 adet üretilecek olan aracın vergisiz fiyatı 4 milyon Euro olacak. Trafikte kullanılması yasak olan bu aracı tercih edenler için Bugatti ücretsiz pist günleri, otomatik yangın söndürme sistemi ve baş boyun gibi bölümleri korumak için üretilen Hans cihazından verileceği gibi hediye ve kampanyalar duyurdu.

Cardano (ADA) tekrardan rekora koşuyor işte detayalr