İşte En Çok Beklenen Akıllı Telefon Nexus 5’in Detayları

Ekim ayı içerisinde tanıtılması beklenen ve kullanıcılar tarafından fazlasıyla ilgi gören akıllı telefon Nexus 5’in detayları gün yüzüne çıktı.

Şimdiye kadar hakkında birçok dedikodu yapılan akıllı telefon Nexus 5 daha kullanıcıların beğenisine sunulmadan gündeme oturdu. Ekim ayında tanıtılacak olan Google’ın yeni akıllısı Nexus 5’in detayları ise geçtiğimiz gün içerisinde Myce.com sitesi tarafından duyuruldu. 5 inç Full HD ekrana sahip olacak akıllı telefon üzerinde Snapdragon 800 işlemcisi kullanılıyor. 2 GB bellek ile birlikte gelecek ürünün 4 çekirdekli işlemcisiyle birlikte yüksek bir performans sunması bekleniyor.

Android’in yeni işletim sistemi 4.4 Kitkat ile birlikte gelecek olan ürün bu konuda da diğer akıllı telefonlara öncülük yapacak. 1.3 megapiksel ön kamera 16 GB depolama alnı, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS ve 2300 mAh batarya özelliklerine sahip olacak Nexus 5 14 Ekim günü Amerika’da gerçekleştirilecek tanıtım ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Eğer yeni bir akıllı telefon almayı düşünüyorsanız Nexus 5’i beklemenizi tavsiye ederim. Hem performans hem de fiyat açısından iyi bir seçenek sunacak olan ürün bu konuda rakip tanımayacak gibi gözüküyor. Ürünün Türkiye fiyatının ise 1600 ile 1900 TL arasında olması bekleniyor. Ürün Aralık ayı içerisinde Türkiye kullanıcılarının beğenisine sunulacak. nexus5_girisNexus 5 özellikle HTC One ve Galaxy S4’ün rakibi olarak sahne alacak. Bu yeni ürünün en büyük avantajlarından bir tanesi ANdroid’in yeni sürümü Kitkat ile birlikte hayat bulması olacak. Bu sayede rakiplerine üstünlük sağlayacak ürünün performans açısından da SnapDragon 800 işlemcisini kullanması büyük bir artı. BU yeni işlemciyi LG, G2 üzerinde kullandı. Yakında piyasada olacak olan HTC Max üzerinde de kullanılması bekleniyor. İşlemci hakkındaki ilk yorumlar ise ses, görüntü ve hız açısından rakip tanımadığı. Bakalım bu işlemci bizlere Nexus 5 üzerinde nasıl hizmet edecek. Hep beraber bekleyip göreceğiz.