İşaret Dili Çeviricisi Artık Jest Algılama Teknolojisini Kullanıyor

sign

İşitme engelli bir grup girişimci, işitme engellilerle işitebilen insanlar arasında köprü vazifesi görecek bir yazılım geliştiriyor.

Piyasada değişik yabancı dilleri çeviren birçok uygulama var. Ama işaret dili tamamen farklı bir konu. İşitme engellilerle diğer insanlar arasındaki iletişim her zaman büyük bir sorun yaratmıştır.

İşitme engelli girişimci bu ekip, Leap Motion jest algılama teknolojisi ile gömülü bir tablet geliştirmeyi hedefliyor. Tabletin önünde işaret dili kullanan biri, yazılım tarafından algılanan işaretleri, işaret dili sözlüğünde kontrol ediyor.

sign

Şu anda sistemde 300 adet işaret olduğu söylendi.  Hala 30.000 ile 100.000 arası hatta belki de daha fazlası olduğu belirtildi. Eğer yabancı biri dil kullanıldığında ise bu sayı milyonları buluyor.

İşitme engelli biriyle normal duyabilen biri arasında gerçek bir sohbet oluşturmak için, yazılım konuşulan dili yazıya çevirebiliyor ve karşı taraftın kolayca okumasını sağlıyor.

Adı Uni case olan tableti üreten şirket Indiegogo’nun bağış kampanyası aracılığıyla ön satışta 200 dolara satılıyor. Cihazın 2015 yılı sonlarına doğruda teslim edilmesi bekleniyor.

Pirate Bay ’in Sahibine Hapishane Şoku