Sesli adımlar uygulaması İTÜ’de kullanıma sunuldu

Sesli adımlar uygulaması 2

Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilerden sonra işitme engelliler için de kullanılabilir hale geldi. Türk Telekom aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliği yaparak Sesli Adımlar uygulamasını dünyada ilk kez bir üniversitede kullanıma sundu.

Türk Telekom’un, Boni ile görme engelliler için Türkiye’de bir ilke imza atarak 2014’te hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Sesli Adımlar ; daha fazla engelli kullanıcının bağımsız olarak sosyalleşebilmesini sağlamak üzere kapsamını genişletmeye devam ediyor. Görme engelli bireylerin herhangi bir yardım almadan yollarını bulmasını sağlayan Sesli Adımlar uygulaması nda işitme engellilerin faydalanabileceği şekilde bir geliştirme yapıldı. Bu geliştirmeyle Sesli Adımlar uygulaması, Türkiye’de işitme engellilere yönelik dış ve iç mekanda kullanılabilen ilk ve tek navigasyon uygulaması oldu.

Türk Telekom aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliği yaparak Sesli Adımlar uygulamasını dünyada ilk kez bir üniversitede kampüs genelinde kullanıma açtı. Türk Telekom ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında yapılan bu iş birliği ile Sesli Adımlar; üniversitenin Ayazağa Kampüsü’ndeki 247 hektarlık alan içindeki rektörlük ve yönetim binaları ile sekiz fakülte, dört enstitü binası, yurtlar ve Arı Teknokent binalarında, engellilerin yardıma ihtiyaç duymadan hareket edebilmesine yardımcı olacak.

İşitme ve görme engellilerin sosyal alanlarda yardıma ihtiyaç duymadan özgürce hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen Sesli Adımlar; Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde operatör bağımsız olarak tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor.

Sesli adımlar uygulaması

Sesli Adımlar uygulaması bugüne kadar 200 bine yakın kez kullanıldı

Sesli Adımlar görme ya da işitme engellilerin AVM gibi karmaşık yapılarda yardıma ihtiyaç duymadan dolaşabilmeleri amacıyla Türk Telekom ve Boni ile birlikte geliştirildi. Uygulama engellilerin alışveriş merkezi; kampüs, camii, kamu kurumları gibi büyük ya da karmaşık alanlar içerisinde özgürce hareket edebilmelerine olanak tanıyıp istedikleri yeri bulmalarını veya o an nerede olduklarını anlamalarını sağlıyor. Sesli Adımlar şimdiye kadar 30 bine yakın kişi tarafından indirildi, yaklaşık 200 binkez kullanıldı. Sesli Adımlar uygulamasının önümüzdeki dönemde,  yeni mekanlarda hayata geçirilerek kapsamının daha da genişletilmesi üzerine çalışılıyor. Uygulama hem İOS hem de Android işletim sistemi üzerinden cep telefonlarına ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Sesli Adımlar uygulamasının işitme engellilerin kullanımına açılması aşamasında, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği önemli katkılar sağladı. İşitme engelli kullanıcıların talepleri doğrultusunda Sesli Adımlar uygulamasına yönlendirmelerin daha anlaşılır olması amacıyla şekil ve şemalar eklendi. Bu özellik sayesinde; işitme engelli bir kullanıcı gitmek istediği alana uygulama üzerinde yer alan ikonlar, rakam, yönlendirme işaretler yardımıyla kolayca ulaşabiliyor. Uygulamanın bir başka özelliği ise acil durumlarda kullanıcılarını tahliye çıkışlarına yönlendirebiliyor olması.

FIFA 18 fiyatları belli oldu