iQOO 12 serisinin özellikleri netlik kazanmaya başladı

iQOO 12 Pro

Önümüzdeki yılın ilk aylarında kullanıcılarla buluşması beklenen iQOO 12 serisinde 64 megapiksellik bir telefoto kameranın olacağı kesinleşti.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Z serisine yeni modellerle büyüten şirket, çok yakında asıl akıllı telefon serisine geri dönecek ve bu seriye iki yeni model daha ekleyecek. Bildiğiniz gibi iQOO 12 ve 12 Pro adını taşıyan bu telefonlar bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınıyor. Bu sayede teknik özellikleri hakkında pek çok detayı öğrenme şansı yakaladığımız iQOO 12 serisi, bu kez de kamerasıyla gündeme taşındı.

vivo telefonları genelde kameralarıyla dikkat çeken telefonlar olsa da iQOO markasını taşıyan telefonlar için aynısını söylemek pek mümkün değildi. Ancak görünen o ki iQOO 12 serisiyle birlikte bu durum değişecek. iQOO’nun yeni amiral gemisi telefonlarının kameralarıyla çok daha iddialı olacağı yönündeki iddialar, dün gelen yeni bir sızıntıyla birlikte doğrulanmış oldu. Gelen bu son sızıntı, telefonda 64 megapiksellik bir telefoto olacağını doğruladı. Bu lens 3x zoom özelliğiyle dikkat çeken  OmniVision 64B olacak.

iqoo 12 pro

Öte yandan bu son sızıntıyla birlikte telefonun üçlü arka kamerasının diğer üyeleri de netlik kazanmış oldu. Daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği üzere bu üçlü kamera sisteminin ana lensi de OmniVision’dan gelecek ve 50 megapiksel olacak. Bu üçlü kameranın son parçası olacak geniş açılı lens ise Samsung ISOCELL JN1 olacak. 50 megapiksellik geniş açılı bu lens 150 derece görüş alanına sahip.

Daha önce gelen bilgilere göre iQOO’nun yeni telefonu 2K çözünürlükte E7 OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz olacak. Bugün ortaya çıkan bir diğer detay da telefonda 200 W hızlı şarj özelliği olacağı bilgisi. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak telefonda RAM seçeneklerinin 24 GB’a kadar çıkabileceği söyleniyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB olacak.

Activision Blizzard anlaşması bu hafta tamamlanabilir