iPhone’un Yeni Güncelleştirmesi Ne Zaman Gelecek?

iphone

Apple, Arapça harflerden oluşan ve iPhone’ların çökmesine neden olduğu belirtilen mesajların kullanıcılardan gelen şikâyetler üzerine düzeltileceği duyurdu.

Yapılan açıklama sorunun İOS 8.4 güncelleştirmesiyle düzeltileceğini ve güncelleştirmenin tarihininse 30 Haziran olacağını belirtti, Milyonlarca iPhone kullanıcısının karşılaştığı bu sorun, iOS’un Messages uygulamasındaki açıktan kaynaklanırken bu sorunun kaynağının bu uygulamadaki kod açığından olduğu belirtildi. Daha önce sürekli eksikler ve hatalarla anılan iPhone modelleri için bu yeni güncelleştirmenin çözüm olması bekleniyor.

iphone

İOS 8.4 HANGİ MODELLERE GELECEK?

İOS 8.4 güncelleştirmesinin 8.0 sürümünü almış tüm iPhone ve iPad modellerine geleceği belirtiliyor. Bundan önce Apple’ın yöntemi, işletim sistemini cihazların gücüne göre optimize edip yayınlamaktı.

Örneğin iOS; “X” sürümünün içerisinde bulunan bir uygulama veya özelliğinin iPhone 4’ün gücünü aşıyor oluşu halinde iPhone 4’e yönelik yayınlanan sürümde, o uygulamaya yer verilmiyordu.

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6+, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2 modelleri yeni güncelleştirmeyi alacak.

iPhone 4s ve iPad 2 Kullanıcılarına iOS 9 Uyarısı!