iPhone X’ten Şok Teknik Bilgiler Geldi!

iphone x 3 1

iPhone X’in çıkışına birkaç saat kala detay niteliğinde teknik özellikleri ortaya döküldü. 512 GB depolama seçeneği bunlardan sadece bir tanesi.

Apple, birkaç saate kalmadan lansmanını başlatacak ve pek çok bombayı arka arkaya patlatacak olsa da bildiğiniz gibi çok fazla teknik özellik sayması seven bir şirket değil. Firma daha çok özellikleri eski cihazlarıyla kıyaslamayı seviyor; bu yüzden şimdi duyacağınız bazı bilgileri Apple dahi vermeyecek.

Sızdırılan operatör listelerde en çok dikkat çekici unsur 512 GB’lık depolama seçeneği. Bunların yanında 64 ve 256 GB’lık seçenekler de bulunuyor. Zirvede bulunan 512’lik versiyonun fiyat etiketinden haberimiz yok ama 64 GB’lık baz versiyonun 999 dolardan başlayacak olması her şeyi yeterince anlatıyor. Daha önceden bildiğimiz onaylanan bilgiler ise 5.8 inç AMOLED ekran ve 12 MP çift kamera oluyor. Ekranda 1125 x 2436 gibi bir çözünürlük kullanılmış. İşin ilginç kısmı dün son anda videosuyla sızdırılan kırmızı renkli model listede bulunmuyor. Belki de ilk aşamada listenin sahibi olan operatör bu rengin satışını yapmayacak olabilir.

Sızdırılan diğer bir ilginç bilgi işlemci konusunda. Amiral gemisi, Apple A11’i taşıyacak, bunu biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde bunun 6 çekirdekli olabileceğini söylemiştik. Ancak son listede 2.5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekten bahsediliyor. Yani 4 çekirdek aynı anda çalışabilecek ki; bu Apple tarafında bir ilk.

İlkler bununla sınırlı kalmıyor, iPhone X’in 3 GB RAM’i bünyesinde taşıdığı görülüyor. Bu bellek kapasitesinin X’e özel mi olacak, yoksa 8/8 Plus’ta da kullanılacak mı henüz bilmiyoruz.