iPhone X satışları o kadar da iyi gitmiyor olabilir

iphone

Apple’ın 3 Kasım’da satışa sunduğu iPhone X pek çok söylentiyi de beraberinde getirmişti. Telefon satışa sunulmadan önceki dönemde, sürekli iPhone X’in stok sorunu yaşayacağı, telefonun Amerika dışına çıkmasının bile aylar sürebileceği iddia edilmişti. Hatta Apple’ın ikinci parti ülkelere sevkiyatının Mart ayından önce gerçekleşmesinin zor olacağı söyleniyordu. Doğal olarak bu söylentilerin hepsi asılsız çıktı.

Apple iPhone X için pazar mı oluşturdu?

3 Kasım’da satışa sunulan iPhone X öncelikli olarak 50 ülkede satışa çıktı. Sonrasında ise 24 Kasım’da bu 50 ülkeye Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülke daha dahil oldu. Yani kısacası, Mart ayından önce Türkiye’ye gelmez denilen telefon, daha Kasım bile bitmeden raflardaki yerini almıştı.

Tüm bu stok bilmecesi bir manipülasyondan ibaretmiş gibi görünse de konu hakkında net bir yorum ne yazık ki yapamıyoruz.

Kısa süre önce bazı analistler, 2018 ile birlikte iPhone 8, 8 Plus ve X satışlarının hız kesmeden devam ettiğini ve bir süre daha bu şekilde devam edeceğini açıklamışlardı. Fakat herşey analistlerin belirttiği gibi pembe bir tablodan ibaret değil.

Keza Apple’ın tedarikçileri tarafından yayınlanan bir raporda, siparişlerin yüzde 30 azaldığına yer verilmiş. Bu da normalden yüzde 30 daha az iPhone X üretimi anlamına geliyor. Öyle görünüyor ki Apple dış pazarda aradığını bulamamış olabilir. Yine de net bir açıklama için son çeyrek rakamlarının açıklanacağı Şubat ayını beklememiz gerekecek.

Apple yeni güncelleme ile eski iPhone modellerini hızlandıracak