iPhone X için karanlık ekran modları geliyor

dark mode

iPhone X’in uçtan uca OLED ekranı uygulama geliştiricilerini de harekete geçirmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde iPhone X’de karanlık arka planların oldukça hoş göründüğü, gözleri fazla yormadığı ve pil ömrünü de önemli derecede uzattığı ortaya çıkmıştı. Kullanıcıların da karanlık ekran modlarını hoş karşılamasının üzerine uygulama geliştiricileri harekete geçti.

iPhone X karanlık modda daha kullanışlı

Karanlık modun özellikle, karanlık ortamlarda daha kullanışlı olduğu belirtiliyor. Zira Wikipedia’nın uygulamasında karşımıza çıkan mini modda bunu doğrular nitelikte. Wikipedia’yı karanlık modda çalıştırdığınızda, hem pil ömrünüz artıyor, hem de ekran gözlerinizi yormuyor. Ayrıca bu modda iPhone X ekranının çok daha hoş göründüğünü de belirtmek gerekiyor.

Apple’ın önümüzdeki günlerde iPhone X için bazı karanlık temaları kullanıma sokabileceği belirtiliyor. Elbette henüz kesinleşmiş bir duyuru yok. Fakat Apple’ın kullanıcıların beklentilerini görmezden gelmeyeceğini tahmin ediyoruz. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Wikipedia haricindeki bazı uygulama geliştiricileri de karanlık modu kullanmaya başlamış durumdalar. Bu tarz uygulamaları App Store’dan bulabilirsiniz.

iphone x

Elbette herkes karanlık moddan hoşlanacak diye bir kaide bulunmuyor. Bunu da belirmek gerekli. Fakat telefonu bu moda aldığımızda, OLED ekranın gözleri daha az yorduğunu ve pil tüketiminin de ekranın parlaklığı ile doğru orantılı olarak oldukça azaldığını söylemeliyiz.

Eski iPhone kullanıcıları Apple’a dava açtı