iPhone X, Apple’ı tek başına sırtlamış

iphone x 1

Geçtiğimiz gün 2017’nin son çeyreğine dair bazı raporlar ortaya çıktı. Akıllı telefon pazarına ait olan bu raporlar, iPhone X’in sektör genelinde oldukça başarılı bir çizgiye sahip olduğunu da gözler önüne serdi. CNBC’de paylaşılan rapora göre, Apple’ın Premium modeli iPhone X, son çeyrekte şirketin kar marjını da yüzde 1 oranında arttırmış.

Tüm sektör bir yana iPhone X bir yana

Paylaşılan rakamlara göre, Apple’ın üst segment modeli 999 dolarlık fiyatına karşın Cupertino merkezli şirketin son çeyrekteki kar marjının yüzde 35’lik kısmını tek başına karşılamış. Üstelik iPhone X’in son çeyrekte yalnızca 2 ay satışta kaldığını da unutmamak gerekiyor. Keza veriler Eylül ayından itibaren hesaplanmaya başlamasına karşın, iPhoneX sadece Kasım ve Aralık aylarında satılmıştı.

Pazarın geneline baktığımızda da Apple cephesinin hayli üstün olduğunu görüyoruz. Zaten geçtiğimiz yıllarda da sektördeki toplam kar marjının yüzde 80’den fazlasının direkt olarak Apple kasasına girdiğine tanıklık etmişti. Dolayısıyla geçen son çeyrekte de farklı bir tablo ortaya çıkmamış.

Genel olarak akıllı telefon pazarında elde edilen kar marjının yüzde 21’lik kısmını iPhone X satışlarından elde edilen gelir oluşturmuş. Bu gerçekten Apple için de büyük bir başarı.

Görünen o ki yüksek fiyatına rağmen Apple’ın premium modeli oldukça başarılı bir satış çizgisi yakalamış. Tabi ki bu başarının ardında ABD pazarındaki istikrarın da önemli bir rolü mevcut.

Galaxy S9 fiyatı düşmeye devam ediyor