Ücretsiz Office App Store’u Salladı

Office 575

Geçtiğimiz haftadan itibaren iPad ve iPhone kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan Microsoft Office uygulamaları, App Store’da zirveye yerleşmeyi başardı.

En önemli ürünleri arasında yer alan Office‘i daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yazılım paketini geçtiğimiz aylarda iPad ve iPhone kullanıcılarına da sunarak önemli bir adım atmıştı. Ancak her ne kadar iPhone ve iPad kullanıcıları belgeleri ücretsiz olarak görebiliyor olsalar da, belgeleri düzenlemeleri için Office 365 üyeliğine gerek duyulması kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Office_16

Geçtiğimiz hafta ise Microsoft‘tan tüm teknoloji dünyasını şaşırtan bir açıklama geldi ve Microsoft Office‘in tüm iPhone ve iPad kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacağı belirtildi. Apple kullanıcılarının Office 365 üyeliği için ücret ödemek zorunda kalmadan belgelerini düzenlemesine izin veren bu yeni karar kullanıcılar tarafından da heyecanla karşılandı ve bu durum uygulamaların App Store’da zirveye tırmanmasını sağladı.

En çok indirilen ücretsiz iPhone uygulamalarında Microsoft Word bir numaraya yükselirken, Microsoft Exel sekizinci sırada yer aldı. Microsoft Word aynı şekilde en çok indirilen ücretsiz iPad uygulaması olurken, Microsoft Exel bu listede üçüncü sırada yer aldı.

Yeni Moto G 64 Bit İşlemcili Olacak