iPhone SE Çin’de ön sipariş rekoru kırdı!

apple iphone se 2

Apple iPhone SE geçtiğimiz hafta duyuruldu ve artık ön sipariş sürecine çoğu bölgede başlandı. Telefon hakkında Çin’den önemli bir haber geldi.

Apple iPhone SE isimli 4 inçlik yüksek performanslı akıllı telefon artık satışa çıkmanın eşiğinde. Telefon bugün itibariyle ülkemizde, geçtiğimiz günlerde ise yurtdışındaki ülkelerde ön sipariş sürecindeydi. Rakamlar yavaş yavaş gelmeye başladı.

iPhone SE ön sipariş sayısı!

CNBC’nin haberine göre Apple iPhone SE ön sipariş sayısı olarak Çin’de dikkat çekecek bir seviyeye ulaştı. Çin’deki tedarikçilerin iddiasına göre cihaz ilk günden 880.000’den fazla ön sipariş toplamayı başardı. İkinci gün dolmadan ise bu rakam yaklaşık olarak iki katına yani 1.7 milyona erişti. 31 Mart tarihinde ön sipariş verenler ürünlerine kavuşacak.

An itibariyle Çin’deki ön sipariş sayısı 3.5 milyona erişti ve bu rakam hızla artmaya devam ediyor. 16 GB’lık versiyonu 399 Dolardan satışa çıkan telefon, 64 GB depolama alanına sahip olan versiyon ise 499 Dolar. Ülkemizdeki fiyatlar ise sırasıyla 1999 TL ve 2399 TL şeklinde.

Bu rakamlar bize Apple’ın amacına ulaştığını gösteriyor. Çünkü zaten uygun fiyatlı bir iPhone modeli duyurmaktaki asıl amaç Çin ve Hindistan gibi ülkelere girebilmekti. Apple ürünleri bu ülkelerde zaten satılıyordu ancak fiyat sebebiyle orta segmenti kendine çekemiyordu.

Ne kadar çok iPhone SE satılırsa başta Apple Pay olmak üzere diğer Apple servisleri de o kadar kullanılacak anlamına geliyor. Yani bu rakamlar Apple için kat ve kat başarı demek oluyor.

Canon’dan 4 yeni iPhone ve iPad uygulaması!


Yorumlar kapatıldı.