iPhone SE 4, iPhone 16’nın Kasasını Kullanacak

Apple

Çin’den gelen yeni bir söylentiye göre iPhone SE 4’ün arka kısmı ve kasası standart iPhone 16’la aynı olacak.

Fixed Focus Digital nickli Weibo kullanıcısının iddiası iPhone SE 4‘le ilgili dedikoduları adeta yıktı geçti. Şimdiye kadar iPhone SE 4’ün iPhone 14’ün kasasını kullanacağı ileri sürülmüştü. Fakat son söylentide yeni iPhone SE’nin standart iPhone 16’la aynı arka kapağı ve kasayı paylaştığı vurgulanıyor. Apple’ın neden iPhone 14 kasasından iPhone 16’ya geçiş yaptığı belli değil. Belki de iPhone 14 üretimi sona doğru yaklaşırken, Apple üretim ölçeğinde maliyeti hesaplayarak iPhone 16 kasasını iPhone SE 4’te kullanmaya karar vermiş olabilir.

iphone se 4

Yeni iPhone SE’de kasasnın ve arka kapağın değişmesi kamerada da değişiklik yapılmış olabileceğini gösteriyor. Eski tarihli raporlarda iPhone SE 4’ün 48 MP’lik tek kameraya sahip olacağı belirtilmişti. Bir ihtimal yeni nesil SE modelinde çift kameraya geçiş yapılmış olabilir. Durum böyleyse iPhone 16’nın arka kapağının kullanılması normal. Bu arada iPhone 16 ve Plus’taki en büyük tasarım değişikliklerinden biri de arka kamerada bulunuyor. iPhone 13’ten bu yana iPhone 15’e kadar standart modellerin arka kamera kısmı çaprazdı. Ama iPhone 16’larda arka kameralar dikey olarak hap şeklinde bir alanında içinde yer alacak. Flaş da hap alanın dışında bulunuyor.

Yeni iPhone SE’nin 500 dolar altında fiyatla çıkacağı tahmin ediliyor. Telefon ucuz başlangıç fiyatına rağmen Face ID, 6.1 inç’lik OLED ekran, USB-C bağlantısı ve ilk olarak iPhone 15 Pro’larda bulunan aksiyon düğmesine sahip olacak. Cihazda A17 Pro yongasetinin de kullanılacağı söyleniyor. Kısa süre önce Güney Kore medyasında yayınlanan bir haber A17 Pro çipini doğrulamıştı. Peki iPhone SE 4 ne zaman piyasaya sürülecek? Gelecek sene ilkbaharda satışa çıkması bekleniyor.

Google Goo.gl Servisinin Fişini Tamamen Çekiyor