iPhone SE 4, Görünümünü iPhone 14’ten Alacak

iPhone 14 Plus

iPhone SE 4, iPhone 14 ile aynı tasarıma sahip olacak. SE 4’ün bugün sızdırılan yeni görselleri, telefonun görünümünü iPhone 14’ten alacağını doğruladı.

Bildiğiniz gibi iPhone SE modelleri, piyasadaki en yeni iPhone modellerinin tasarımını kullanmıyor. Bunun yerine daha eski iPhone modellerinin görünümünü alıyor. Örneğin ilk iPhone SE, görünümünü iPhone 5s’ten almıştı. SE (2020) iPhone 6’yı, SE (2022) ise iPhone 8’i baz almıştı. Yakında çıkacak iPhone SE 4 ise iPhone 14’ü baz alacak.

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda sızan çizimler, iPhone SE 4’ün görünümünü iPhone 14’ten alacağını göstermişti. Bugün sızdırılan iki yeni görselle birlikte bu bilgi doğrulanmış oldu. Yeni iPhone SE’nin üretimi sırasında kullanılan metal kalıplar, yeni SE modelinin iPhone 14 ile aynı tasarıma sahip olacağını açıkça gösteriyor.

iPhone SE 4 iPhone SE 4 2

iPhone SE 4, OLED bir ekran kullanacak ki bu da SE serisi için bir ilk olacak. Telefonun ekran panellerini BOE üretiyor. Öte yandan SE serisinin tasarım olarak iPhone 8’den iPhone 14’e geçilmiş olması, bu seride ciddi bir atılım yaşanacağının habercisi. Çünkü 2022’de çıkan iPhone SE çok daha eski bir tasarım kullanıyordu. Şimdi ise sadece iki yıl öncenin tasarımı kullanıyor olacak. Bu yüzden TouchID gibi daha eski teknolojilerin yerini FaceID gibi daha yeni teknolojiler alacak.

Yeni iPhone SE, iPhone 14’ün görünümünü kullanıyor olsa da teknik özelliklerinde ciddi farklılıklar olacaktır. Özellikle kamera tarafında çok farklı özelliklerle karşılaşmayı bekleyebiliriz. Çünkü iPhone 14’ün çıkışından bu yana geçen iki senede telefon kameraları konusunda çok şey değişti.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı