iPhone SE 3 (2022) fiyatı 300 dolardan başlayabilir

iphone se

Pazarda 3 trilyon dolarlık rekor bir değere sahip olan Apple’ın piyasa değeri, bu dünyada birçok ülkenin GSYİH’sinden (Gayri safi yurt içi hasılat) daha yüksek.

Dünyada şu anda yalnızca dört ülke Apple’ın piyasa değerinden daha yüksek bir GSYİH’ye sahip – Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Japonya ve Almanya. Bunu akılda tutarak, Apple pazar hakimiyetini sürdürmeyi ve akıllı telefon işini şirket için daha düşük orta sınıf akıllı telefon pazarı olan keşfedilmemiş bölgelere genişletmeyi planlıyor. Sektördeki söylentiler, Apple’ın iPhone SE 3 için bir sonraki 2022 yinelemesini yalnızca 300 ABD dolarından başlayan fiyatlarla piyasaya sürmeyi planladığını ortaya koyuyor.

iPhone SE 3

Gelen raporlarda, Loop Capital Markets analisti John Donovan’ın yeni 5G destekli iPhone SE 3’ün (2022) 300 dolardan başlayabileceğine dair söylentiler olduğunu iletti. Bu haber şaşırtıcı çünkü mevcut 4G iPhone SE 2 (2020) modeli 399 dolardan başlıyor ve iPhone SE 3’ün öncekinden daha iyi bir işlemci, 5G desteği ve daha iyi pil ömrü sunacağı söyleniyor. 

Karşılaştırma için, 300 doların iki katı fiyatına 599 dolardan yalnızca Apple’ın en ucuz 5G akıllı telefonunu, iPhone 12 Mini’yi ve Apple’ın ikinci nesil 5G akıllı telefonlarını, iPhone 13 serisini 699 dolardan satın alabilirsiniz. 

Peki Apple neden 300 doların altındaki akıllı telefon kategorisine girmeyi planlıyor? Raporda, JPMorgan analistlerinin Aralık 2021’de Apple’ın yeni iPhone’unun Android akıllı telefonlardan bir anahtarlayıcı dalgasını teşvik etmesini istediğini öne sürdüğü belirtildi. Yatırım bankasının müşterilerine sunduğu bir raporda, bu hareketin, düşük ve orta seviye Android telefonların yaklaşık 1,4 milyar değer bilincine sahip kullanıcısını değiştirmeye ve yaklaşık 300 milyon eski model iPhone kullanıcısını yükseltmeye çekme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 

iPhone SE 3

iPhone SE 3 (2022) özelliklerine gelince , yeni iPhone SE’nin en son iPhone 13 serisinde bulunan 5G Apple A15 Bionic yonga setini desteklemesi bekleniyor. Tasarım açısından iPhone SE 3 (2022), alüminyum kasalı ön ve arka cam ve cihazın çenesinde bulunan ana sayfa düğmesindeki imzalı Touch ID ile selefi ile aynı tasarımı koruyacak.

iPhone SE 3(2022) ‘nin Apple’ın yıllık Bahar Lansmanı Etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Apple etkinliğin tarihini henüz resmi olarak açıklamadı ancak spekülasyonlar ve sızıntılar etkinliğin başladığı gün olarak 8 Mart 2022’ye işaret ediyor.

Galaxy A53 5G, Mavi ve Turuncu renklerle görüldü