iPhone 6s’in satış rakamları beklentilerin altında!

apple iphone 6s iphone 6s plus

Günlerdir gündemden düşmeyen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin satışları beklentilerin altında. KGI isimli şirketin önemli analistlerinden Ming-Chi Kuo, beklenilen rakamları açıklayarak Apple’ın satış rakamlarını basınla paylaştı. Detayları haberimizde.

apple-iphone-6s-iphone-6s-plus

Her yıl olduğu gibi bu yıl yine yeni bir iPhone serisi karşımıza. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus olarak adlandırılan serinin satış rakamları beklentilerin altında gidiyor. Yeni ürünlerin, geçtiğimiz yılın satış rakamlarıyla karşılaştırıldığında eskisi kadar rağbet görmemiş gibi duruyor. Piyasaya çıktığı ilk üç gün içerisinde 13 milyon satış yaparak bir rekor kıran iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerine olan ilgi büyük bir düşüş sergiliyor.

Ming-Chi Kuo isimli analistin paylaştığı rakamlara göre Apple, geçtiğimiz yıl sonuna kadar 75 milyon iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satmayı başarmıştı. Bu rakam firma için bir rekor niteliği taşıyordu. Ancak aynı şeyi yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için söylemek mümkün görünmüyor. Çünkü yeni modeller, geçtiğimiz yıl gördüğü kadar ilgi görmedi. Kuo’nın paylaştığı rakamlara göre Apple’ın 2015 yılı sonuna kadar 75 milyon satış rakamını görmesi mümkün değil. Rakamın 70 milyon civarlarında kalacağı söyleniyor.

Eylül ayı içerisinde oldukça iyi bir başlangıç yapan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin yaklaşık olarak 48.5 milyon sattığı paylaşılıyor. Bu rakam diğer akıllı telefon üreticileri için iyi olabilir ancak Apple’ın geçtiğimiz yılki rakamlarına göre düşüş bekleniyor. Apple’ın 75 milyon satış rakamını ancak 2016’nın ilk çeyreğinde aşması bekleniyor.

YouTube ücretli oluyor