iPhone sahibi olsanız dahi Galaxy Note 8’i dikkate almanız gerekebilir

galaxy note 8 12

Samsung, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğiyle yeni Galaxy Note 8 fablet telefon modelini görücüye çıkardı.

Şık tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Galaxy Note 8, 14 Eylül’den itibaren ülkemizde satışta olacak. Satış fiyatı ise, 5 bin lira. Tabii bu fiyat, ülkemiz şartlarını göz önüne aldığımızda gerçekten yüksek. Muhtemelen birkaç ay içinde indirimler gelecektir.

Mashable sitesi, güncel bir iPhone’a sahip olsanız dahi Galaxy Note 8’in sizi ikna edebilecek özelliklere sahip olduğunu belirtmiş ve bunları sıralamış. Biz de kısaca sizlerle paylaşalım:

Kamera:

Galaxy Note 8’in arkasında dual kamera sistemi bulunuyor. Tabii iPhone 7 Plus da dahil birçok üründe dual kamera sistemi var, ancak Note 8’deki biraz daha gelişmiş. Öncelikle, iki kamerada da optik görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Kameralardan biri normal, diğeri de geniş açılı. Çekim esnasında gerçek zamanlı ya da çekimden sonra arka plan düzenlemesi ve netleme yapılabiliyor. Ayrıca 2x optik zoom sayesinde Note 8 kamerasıyla daha net görseller yakalamak mümkün.

Ekran:

Samsung, bu kez 6.3 inç değerde ve oldukça ince çerçeve hatlarına sahip bir ekranla karşımıza çıkıyor. Super Amoled teknolojisi yine derin renk tonları ve keskin görüntüler sunabilme kabiliyetine sahip.

Kalem:

Note serisinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de stylus kalemidir. Bu yeni üründe şimdiye kadar ki en hassas ve duyarlı kalem kullanılıyor. Baskı seviyesini ve el hareketlerini olabildiğince doğru algılayarak neredeyse gerçek bir kalem hissi sunuyor. Baktığımızda Samsung’un birçok rakibinin de kalem tarafına yatırım yaptığını görüyoruz. Demek ki yalnızca Samsung kullanıcılarının değil, daha geniş bir kitlenin dikkatini çekiyor.

Kablosuz hızlı şarj:

iPhone telefonlar için kablosuz şarj söylentileri çıkıyor, ama Samsung bu tarafta çoktan adımlar atmıştı. Yeni Note 8’de de kablosuz hızlı şarj özelliği var vebu oldukça nadir bir özellik. Çünkü hem kablosuz olup da hem hızlı şarj olabilen modeller çok az. Note 8, kablosuz şarj ile yarım saatte 0’dan %49 doluluk oranına ulaşabiliyor.

Artırılabilir depolama:

Note 8, 64GB dahili depolama özelliğiyle geliyor. Bunun yanında, artırılabilir depolama özelliği de var. İsterseniz 256GB microSD kart ile özellikleFHD ve 4K videolarınız için geniş bir depolama alanına sahip olabilirsiniz. Tabii Samsung’un hazırladığı yüksek okuma ve yazma hızlı kartlarla performans daha da artacaktır. iPhone tarafına bakacak olursak microSD desteği sunmadığını biliyoruz.

Bu kez patlaması çok zor

Samsung, Note 7’de yaşanan yanma ve patlama sorunlarının ardından üretim sürecinde birçok düzenlemeye giderek bu kez deyim yerindeyse çift dikiş çalışmayı tercih etti. Dolayısıyla Note 8’de benzer problemlerin olması beklenmiyor. Yine de eski Note 7 sahipleri ve haberleri takip eden teknolojiseverler için Note 8’e karşı bir ön yargı olabilir ve bu konuda Apple iPhone cephesi birkaç adım önde olabilir.

Samsung akıllı hoparlör yaptığını doğruladı