iPhone pil değişim ücreti zamlanıyor!

iPhone kullananlar yüksek

iPhone 13 veya daha eski iPhone modellerine sahip olup pillerini değiştirmek isteyenlerin şubat ayı bitmeden pillerini değiştirmesi iyi olacak. Çünkü Apple mart ayında pil değiştirme maliyetini 20 dolar  (Türkiye için 540 tl) artırmayı planladığını açıkladı.

iPhone pil değişim ücreti zamlanıyor! Cupertino şirketi iPhone pillerini garanti kapsamına almıyor. Bununla birlikte, AppleCare+ üyeleri, pilin orijinal kapasitesinin %80’inden daha azına sahip olması durumunda, iPhone pillerini hiçbir ek ücret ödemeden değiştirebiliyor.

iPhone 15 Ultra

Apple’ın destek sayfasında artık garanti dışı kalan tüm iPhone 13 veya daha eski modellerin pil değiştirme maliyetlerinin 20 ABD Doları artırılacağı belirtiliyor. Yeni fiyatlar 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

Cupertino şirketi şu anda garanti kapsamı dışında kalan iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 ve iPhone X için pil değişimi için 69 ABD Doları (Türkiye için yaklaşık 1400 tl) ücret alıyor. Bu arada, iPhone SE, iPhone 8 ve diğer önceki modellerin maliyeti 49 ABD Dolarıdır (Türkiye için yaklaşık 1000 tl). Bununla birlikte, iPhone 14 serisi modellerde pil değişimi için şimdiden 99 dolar (Türkiye için yaklaşık 2200 tl) alıyor.

iPhone kullananlar yüksek

iPhone pil değişim ücreti zamlanıyor!

İlgili bir haberde, şirketin bir sonraki iPhone 15 serisi cep telefonlarında daha iyi pil ömrü sağlamaya odaklandığına inanıldığı da belirtiliyor. Yakın tarihli bir rapor, yeni akıllı telefon serisinin, mevcut A16 Bionic çipten %35’e kadar daha fazla enerji tasarruflu olabilecek bir Apple A17 çip ile geleceğini öne sürdü. Yalnızca iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, A16 Bionic SoC özelliğine sahip. Benzer şekilde sadece iPhone15 Pro modellerinin Apple A17 çipten güç alması beklenirken, pro olmayan varyantların A16 Bionic çip alacağı söyleniyor.

iPhone kullananlar yüksek

Apple, cep telefonlarının pil kapasitelerini resmi olarak açıklamıyor. Geçmiş bir rapora göre, iPhone 14 3.279 mAh ve iPhone 14 Plus 4.325 mAh pile sahip. Öte yandan iPhone 14 Pro, 3.200 mAh bataryaya sahipken iPhone 14 Pro Max, 4.323 mAh bataryaya sahip. iPhone pil değişim ücreti.

Samsung yeni amiral gemisi hakkında şok iddia