İPhone Akıllı Telefonunuzun Batarya Ömrünü Uzatın

pil omru

Birkaç taktik sayesinden eskisinden daha uzun süre kullanabileceğiniz şarj ömrüne sahip olacaksınız. Herkesin çıktıktan beri eleştirdiği bir yan var akıllı telefonlarda. Batarya ömürlerinin kısa olması, günde üç kez bir telefon şarj ediliyorsa, akıllı olması kime yarar ki, değil mi?

Ama bu soruna dair yaptığımız araştırmalar var. Sizlere geçenlerde bir cihazı takdim etmiştik. Bu cihaz batarya ile çalışan her aletinizin -Tablet PC, Laptop, akıllı telefon- enerfi deneyimini 3-4 kat arttırıyordu. EastCharge Smart aleti ismin de ki cihaz, hem USB şeklinde küçük, hem de görüntüsüyle çok hoş bir cihazdı. Kolayca yanınızda taşıyabileceğiniz cihaz, sayesinde yolculuklarda tükenen şarjınız, problem olmaktan çıkıyordu.

pil-omru

Ancak şimdi akıllı telefonlarınızın ayarlarında yapacağınız birkaç değişiklik sayesinde, daha uzun bir batarya ömrüne sahip olacaksınız. Akıllı telefonda en çok şarj tüketenler, uygulamalar, Wi-fi bağlantısı ve oyunlardır. İlk olarak sizden yapmanızı istediğim, interneti kullanmadığınız zaman, ayarlara girip, Wi-fi bağlantısını kesmek. Şimdi açık olması ileti geldiğinde anında haberdar olmanızı sağlıyor ancak uzun soluklu yolculuklarda bunu yapabilirsiniz. Yolculuk esnasında da yapmak istemiyorsanız en azından, yatarken boşuna çalışmasının önüne geçin. Bunun yanında bluetooth sisteminizde kullanmadığınız zamanlarda kapalı olmalıdır. Diğer yöntemimiz, ayarlarınıza girip lokasyon bilgilerini kapamaktır. Çünkü telefonda kullanmadığınız uygulamalar bu servisi kullanarak, akıllı telefonun enerjisini tüketiyor. Gizlilik ayarlarında lokasyon bilgilerini kapamayı unutmayın. Bundan başaka akıllı telefonlarda boşa giden şarjın nedeni otomatik saat ayarlayıcısıdır. Konum servislerinden sistem servislerine ulaşarak bu özelliği de kapatınız. Ayrıca İad sistemini de iptal ederseniz, enerji performansınıza katkıda bulunmuş olursunuz. Bunun yanında ekran parlaklığı en fazla enerji tüketen ayarlardan birisidir. Bunu da kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız, düşük seviyeye, en azından görmenizde rahatsızlığa sebep olamayacak bir seviyeye getirmeniz, enerji tasarrufu sağlayacaktır.

Birkaç taktikle sıkıntı yaşadığınız, İPhone model akıllı telefonların batarya ömrüne mehlem olabilirsiniz. Veya İphone modellerinin yeni çıkanlarından bir tane edinerek, uzun süreli batarya deneyimini daha lüks yoldan yaşamayı seçebilirsiniz. Yol ve yöntem bunlar. Başka önerisi olan varsa buyursun yazsın.