Mobil Cihazlarınızın Batarya Ömrü Dolmuş Olabilir

22

#İŞBİRLİĞİ

Mobil Cihazlarınızın Batarya Ömrü Dolmuş Olabilir

Gündelik veya iş için kullanımlarımızdan bahsedersek, mobil cihazların olmazsa olmazlarımız arasına çoktan girmiş olduğunu kabul etmeyenimiz çıkmayacaktır herhalde. Sürekli olarak elimizde bulunan akıllı telefonlar, bazen işlerimizi kolaylaştırsa dahi bazen de işlerin çığrından çıkmasına neden olabiliyor. Yoğun oyun oynamak, telefonu şarj sırasında enerji açısından yormak, bataryaya darbe uygulamak gibi eylemlerden ötürü mobil cihazlarınızın batarya ömrü dolmuş olabilir. Geçtiğimiz son 5 yıl içerisinde akıllanmak deyimini bir kenara bırakalım, adeta birer parçamız olan mobil cihazlarımızın bu duruma gelmemesi için, sadece biraz dikkatli kullanmak yetiyor.mobil-cihaz

Şarj tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmayın.

Mobil cihazlarımızda, şarjı tam anlamıyla tüketmeden tekrar şarja takmak bataryanın ömrünü azaltıyor. Dolayısıyla kullanım süreleri gittikçe düşen cihazlar, % 10 seviyelerinde seyreden pil yüzdelerinde kapanmalara dahi gidebiliyor. Akıllı telefonlarımızı kullanırken özellikle cihaz şarjda ise oyun, video veya müzik dinlemek gibi işlemler batarya ömrüne etki ediyor. Bu nedenle cihazlarınızı şarj sırasında kullanmayın.

Akıllı telefonunuz birden kapanıyorsa

Mobil cihazlarınız bazı uygulamaları çalıştırırken kapanıyor, şarjınızın daha yüzdelik diliminde epey şarj olduğu halde kapanıyorsa, pil göstergesinde bir arıza olabileceğini düşünüyorsanız bataryanızın ömrünü çoktan tüketmiş olabilirsiniz. Bu tarz durumlarda cihazınızı yetkili servislere götürebilir, yeni batarya ile değiştirebilirsiniz. Ayrıca cihazın pil ömrüne ilişkin çıkarılamayan bataryalı telefonlara da yetkili servislerde etkin iyileştirmeler gerçekleştirilebiliyor. Bu noktada bir profesyonelden yardım almakta fayda var.

Apple: FBI Telefon Kamelarından İnsanları Gözleyebilir