iPhone 8 fiyatı onaylandı!

iphone 8 10

Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı iPhone 8 fiyatı ile bir kez daha gündeme geldi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Şu aralar teknoloji gündemini en çok meşgul eden konulardan birisi de Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunacağı iPhone 8. Cupertino merkezli teknoloji devinin iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarladığı iPhone 8 özellikleri ile olduğu kadar fiyatıyla da odak konusu olmuş durumda.

iPhone 8 fiyatı ile ilgili şimdiye kadar birçok iddia ortaya atıldı. Bu iddiaların birçoğu genel anlamda aynı doğrultudaydı. Apple’ın iPhone 8 fiyatı için 1000 dolar civarında bir etiket belirleyeceği, teknoloji sektöründe ağırlık kazanmış durumda.

Zira dünyanın önde gelen analiz firmalarından biri olan Glodman Sachs’ta bu fiyatı geçtiğimiz gün onayladı. Goldman Sachs’ın önemli isimlerinden biri olan Simona Jankowski konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Jankowski, “iPhone 8 fiyatı 999 dolar ve 1099 dolar arasında değişebilir. Bence Apple 128GB ve 256GB’lık iki farklı versiyon satışa sunacak” dedi.

Ünlü analistin yeni iPhone fiyatlarına yönelik tahminleri ise şu şekilde;

iPhone 8 (128GB) – 999 dolar
iPhone 7S – 649 dolar
iPhone 7S Plus – 769 dolar

Öyle görünüyor ki iPhone 8 fiyatı öyle ya da böyle 1000 dolar civarında olacak. Peki Amerika’da bile 1000 dolar olan bir cihaz bizim ülkemizde kaç TL’den satışa sunulur. Açıkçası iPhone 8 Türkiye fiyatı 5000 TL üzerinde olursa, çok da şaşkınlık yaratmayacaktır.