iPhone 6s ve iPhone 6s Plus neden zamlandı?

iphone 6s iphone 6s plus fiyatlari

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin Türkiye’de kaç para olacağı ve modellerin Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı belli oldu. Rakamlar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri Türkiye’de alıcı bulacak mı?

iphone-6s-iphone-6s-plus-fiyatlari

9 Eylül tarihinde Apple tarafından duyurulan yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin Türkiye fiyatları Appel tarafından resmi olarak açıklandı. Aynı zamanda Apple, cihazların ne zaman satışa çıkacağını da duyurdu. 16 Ekim tarihi itibariyle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini Türkiye’den satın almak mümkün olacak. Peki ama fiyatlar?

iPhone 6s modeli 3099 TL’den, iPhone 6s Plus modeli ise 3499 TL’den 16 Ekim tarihinde satışa çıkacak. Türkiye’de 3000 TL üzerinde satışa çıkan çok az model oldu. Bu cihazlara yeni iPhone modelleri de eklendi. Peki ama bu fiyat artışının sebebi ne?

Türkiye’de üst segmentte yer alan akıllı telefonların 2000-2500 TL aralığında satışa çıkmasına alışmıştık. Ancak artan döviz kurlarının etkisi üreticileri daha yukarılara çıkmaya zorladı. Yani yaşanan bu fiyat artışının sebebi markaların zam yapması değil, döviz kurunun TL aleyhine değişmesi. Geçtiğimiz yıl Dolar 2.1-2.2 TL, Euro ise 2.8 TL seviyelerindeyken iPhone 6 2200 TL’ye piyasaya çıkmıştı. Bugüne baktığımızda Doların 3 TL, Euro’nun 3.4 TL olduğunu görüyoruz.

Dolarda yaşanan %50’lik, Euroda ise %20’lik bir artış söz konusu. Türkiye, gümrük birliği anlaşmaları gereği Amerika kıtasından gelen ürünleri Euro bazından alıyor. Ancak Türkiye’de Doların ve Euro’nun birlikte yükselmesi cihazın fiyatının ikisinden de etkilenmesiyle sonuçlanıyor.

iPhone 6s’in Türkiye fiyatı ve satış tarihi açıklandı!