iPhone 6c’yi Foxconn çalışanları doğruladı!

iphone 6c geliyor

Apple’ın ürünlerinin montajladığı fabrika olan Foxconn, gerek yeni iPhone sızıntıları gerekse çalışma şartlarının zorluğu sebebiyle sık sık gündeme geliyor. Bu sefer gündeme gelme sebebi iPhone 6c. Uygun fiyatlı iPhone 6 olarak karşımıza çıkacak olan iPhone 6c’nin detayları haberimizde.

iphone-6c-geliyor

Uygun fiyatlı iPhone fikri yıllardır olan bir gerçek. 2 sene önce iPhone 5s’in lansmanında duyurulan iPhone 5c ile hayatımıza giren plastik kasalı iPhone’lara bir yenisi eklenecek. Foxconn’un içinden gelen bilgilere göre Apple, 4 inç ekran boyutunda yeni bir iPhone modeli üzerinde çalışıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ten daha sonra, Kasım ayında satışa çıkacağı söylenen yeni model plastik dış gövdeye sahip olacak. Bu sayede fiyatı aşağı çekilecek. Ekran boyutunun 4 inç olması kullanıcıların eleştirisi toplayacak gibi duruyor.

iPhone 6 ile 4.7 inç’e çıkan Apple’ın neden tekrar eski boyutta bir iPhone üreteceği merak konusu. iPhone 5c modelinde fiyatın beklenildiği kadar ucuz olmaması sebebiyle eleştirilen Apple, ancak bu şekilde fiyatı aşağıda tutabilecek gibi duruyor. İsmi iPhone 6c olan, iPhone 5s’in teknik donanımına sahip olacak bu modelin fiyatının nasıl olacağı henüz bilinmiyor. Söz konusu bu modelin Eylül ayında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle birlikte duyurulacağı ancak onlardan daha sonra piyasaya çıkacağı belirtilmiş. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yer alacak olan Force Touch özelliğinin iPhone 6c’de olması beklenmiyor.

iPhone 6s’in ön sipariş tarihi ortaya çıktı