iPhone 6c 2016’da geliyor!

iphone 6c geliyor

Apple’ın c yani plastik kasalı telefon serisi tekrar tekrar gündeme gelmeye devam ediyor. Son gelişme Weibo’dan geldi. İddiaya göre Apple iPhone 6c modeli, 2016 yılında karşımıza çıkacak. Tahmin edebileceğiniz gibi plastik gövdeli ve nispeten uygun fiyatlı olarak. Detayları haberimizde.

iphone-6c-geliyor

IHS isimli analiz şirketi iPhone 6c modeli için yeşil ışığı yaktı. Firmanın iddiasına göre Apple, uygun fiyatlı bir iPhone modeli daha hazırlıyor. iPhone 5c’den sonra henüz bir güncelleme almayan bu seri, iPhone 6c ile yenilenecek. İddiaya göre iPhone 6c modeli 4 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak ve 200 Dolar kadar daha ucuz olacak. Fiyatın ucuzlamasındaki temel etken gövde yapısı. Çünkü plastik gövdeler, metal kasalara göre çok daha uygun fiyatlı üretiliyor. Diğer yandan söz konusu iPhone 6c modelinde 3D Touch teknolojisi ve 4K video çekimi gibi özellikler beklenmiyor. Ancak bu sefer Touch ID olabilir.

Geçtiğimiz aylarda plastik kasalı iPhone iddiaları çok fazla gündeme gelmeye başladı. Bu kadar çok gündeme gelmesi, iddianın gerçeklik payını biraz olsun artırmayı başarıyor. Özellikle son iki yılda Apple, üst segment telefonlarda takiplerini geride bırakmayı başardı. Dolayısıyla uygun fiyatlı bir model ile orta segmente gözünü dikmiş olabilir. IHS’nin öngörüsüne göre iPhone 6c modeli, iki yıllık kontrat karşılığında ABD’de 99 Dolara satılacak.

Vestel Venus V3 tanıtıldı